Het continent waar wij in wonen, waar misschien wel de meeste diversiteit qua volkeren is: Europa. Europa is een toeristisch continent, met ongeveer 480 miljoen reizigers per jaar. Dit zal misschien liggen aan de diversiteit van landen, volkeren en natuurgebieden. Naast dit is er ontzettend veel oudheid te vinden in Europa, door het Griekse rijk, maar ook bijvoorbeeld de tijd van Karel de Grote. In elk geval heeft Europa zo danig veel te bieden dat vele reizigers deze kant opkomen. Ook binnen Europa wordt er veel gereisd door Europa. Europa is dus echt een continent van en voor reizigers.

Natuur en klimaat

Europa is geen groot continent en daarom zijn er niet veel verschillende klimaten te vinden. Over het algemeen is er een land- of zeeklimaat te vinden, met soms een uitschieter naar een Middellandse zeeklimaat. In bepaalde delen van het continent is het tropischer (Italië, Spanje) dan in andere delen (Noorwegen, Zweden). In elk geval is er qua gebergten, groen en begroeiing niet veel verschil tussen de landen. Bijna elk land kent rivieren, gebergten, heuvels en veel groen.

Geschiedenis van het continent

Er is veel bekend over de geschiedenis van Europa. Zo is er het oude Griekenland, waar veel over te vinden is. Daarna is er veel bekend over het Romeinse Rijk, dat bijna heel Europa bevatte. Ook in de Middeleeuwen is er veel gebeurd in Europa, waar ook veel over gedocumenteerd is. Vanuit Europa lijken er veel werelddelen ontdekt te zijn, waardoor deze ook zo welvarend als Europa zijn geworden. Denk bijvoorbeeld aan de ontdekkingsreizigers die vanuit Spanje en Portugal naar Zuid-Amerika gingen.

Belangrijke landen en steden

Het is in Europa lastig te zeggen welke plaatsen het belangrijkst zijn. Vaak worden Londen, Amsterdam, Parijs en Brussel politiek gezien belangrijk geacht. Als het gaat om grootste steden, dan zijn het Istanbul met 14,1 miljoen inwoners, Moskou met 11,7 miljoen inwoners, Londen met 8,3 miljoen inwoners en Sint-Petersburg met 5 miljoen inwoners. Verder hebben Berlijn, Parijs, Madrid, Kiev, Rome en Minsk ook veel inwoners.

Reizen naar Europa

Alle gedeelten van Europa zijn zeer welvarend en daarom kan je er goed gaan reizen. De landen zijn niet zo groot en daarom kan je gemakkelijk in korte tijd veel landen en steden bezoeken. Zo is het van Nederland naar Parijs maar ongeveer 8 uur rijden. Met de trein kun je er zelfs in 4 uur tijd van de ene stad naar de ander gaan.