Luxemburg

Ingeklemd tussen België, Duitsland en Frankrijk ligt het Groothertogdom Luxemburg. Wil je niet te ver reizen maar er toch even helemaal uit, dan is een vakantie in Luxemburg een ideale optie. Het land combineert de mooie natuur met een rijk cultureel erfgoed. Ben je op zoek naar een verblijf in Luxemburg? Bekijk de mooiste bestemmingen en boek vandaag nog je vakantie of stedentrip.

Hoofdstad Luxemburg
De stad Luxemburg heeft een keur aan historische bezienswaardigheden. Het oude centrum staat zelfs in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bovendien is Luxemburg de rijkste stad van Europa. Een van de belangrijkste gebouwen is het Groothertogelijk Paleis, de officiële residentie van het staatshoofd. Bezoek ook de majestueuze Kathedraal van Luxemburg.

Een bijzondere toeristische attractie in Luxemburg zijn de kazematten, een ondergronds complex van militaire vestigingen die dateren uit 1644. De kazematten dienden als verdedigingsgordel. In de Tweede Wereldoorlog werden de gangen gebruikt als schuilplaats. De kazematten ‘het Pétrussedal’ en ‘de Bock’ zijn te bezichtigen.

Het symbool van de stad is de Adolfsbrug, de 42 meter hoge boogbrug over het ravijn waardoor de rivier de Petrusse stroomt.

Een actieve vakantie in Luxemburg
Luxemburg is een fantastische bestemming voor allerlei sportieve activiteiten. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen, maar ook kun je er in de mooie natuurgebieden paardrijden, mountainbiken en klimmen.

In het bekende Mullerthal, wat tegen de Duitse grens aan ligt, vind je adembenemende rotsformaties, dichte bossen en uitgestrekte groene weiden. De streek wordt dan ook wel ‘Klein Zwitserland’ genoemd. Een aanrader is de Mullerthal Trail, een wandelroute waarmee je al het natuurschoon van het gebied kunt bewonderen. In het Mullerthal vind je ook pittoreske dorpjes als Echternach.

Kastelen in Luxemburg
Door heel Luxemburg liggen imposante kastelen en forten, zoals bijvoorbeeld het prachtige witte kasteel van Clervaux. Ook de ruïne van Burg Beaufort is een bezoek waard.Praktische informatie

Hoofdstad:
Luxemburg
Taal:
Duits, Frans
Valuta:
Euro
Paspoort noodzakelijk?
Nee een identiteitskaart is voldoende
Inentingen noodzakelijk?
Nee
Visum voor nederlanders:
Met een nederlands paspoort is voor Luxemburg een visum is niet noodzakelijk Meer informatie


De vlag van Luxemburg:

meer over Luxemburg, De Vlag