Polen
Het toerisme in Polen is in opkomst. Een vakantie of stedentrip in Polen betekent genieten van het culturele erfgoed en de prachtige natuur van dit bijzondere land. De talloze historische gebouwen in steden als Krakau en Warschau nemen je mee in de bewogen geschiedenis van het land.

Voor cultuurliefhebbers is dit land een waar paradijs, maar ook natuurliefhebbers kunnen hier volop genieten: Polen heeft vele nationale parken en ongerepte natuurgebieden, waaronder het grote laaglandoerbos van Bialowieza. Bekijk nu de mooiste bestemmingen in Polen en boek direct je vakantie of stedentrip.

Krakau
Met duizenden kerken, paleizen en monumenten is Krakau een onvergetelijke stad. Krakau wordt vanwege de vele gebouwen in de renaissancestijl ook wel het ‘Florence van Polen’ genoemd. Het hart van de stad is het plein Rynek G?ówny, wat dateert uit de dertiende eeuw.

De heuvel Wawel is moeilijk over het hoofd te zien: met een hoogte van 228 meter torent Wawel hoog boven de stad uit. Op deze heuvel liggen beroemde bezienswaardigheden als de Wawelkathedraal en de koninklijke burcht. Erg leuk is ook de lakenhal van Krakau, de Sukiennice. Op deze overdekte markt vind je vooral souvenirs en plaatselijke producten, zoals sieraden met amber.

Op ongeveer 70 kilometer van Krakau ligt Auschwitz, tegenwoordig een gedenkplaats en museum. Een excursie naar deze confronterende locatie is absoluut indrukwekkend te noemen.


Warschau
In tegenstelling tot Krakau, is Warschau bepaald niet ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog gekomen: de stad werd volledig verwoest. Na de oorlog werd echter snel begonnen met de wederopbouw en herstel van historische gebouwen, zoals bijvoorbeeld het zeventiende-eeuwse koninklijke paleis. Een bezoek aan het historisch museum is zeer de moeite waard.

Natuur in Polen
In Polen vind je vele ongerepte natuurgebieden en tientallen nationale parken. Een van de oudste nationale parken is dat van Bielowieski, wat tegen de grens met Wit-Rusland aan ligt. In dit park leven onder meer herten, lynxen en wolven, maar ook talloze vogelsoorten. Bijzonder is de aanwezigheid van de wisent, het grootste zoogdier van Europa.

In Polen liggen ook verschillende bergketens, waaronder het Tatra-gebergte. Het gebied kenmerkt zich door glasheldere bergmeertjes, ruige toppen en diepe kloven. In de valleien liggen groene bergweiden. Een van de mooiste locaties in dit gebied is het nationale park Tatrzanski, dat zich uitstrekt over Polen en Slowakije.
Praktische informatie

Hoofdstad:
Warschau
Taal:
Pools
Valuta:
zloty
Paspoort noodzakelijk?
Nee een identiteitskaart is voldoende
Inentingen noodzakelijk?
Nee
Visum voor nederlanders:
Met een nederlands paspoort is voor Polen een visum is niet noodzakelijk Meer informatie


De vlag van Polen:

meer over Polen, De Vlag