Drinkwater is een van de belangrijkste dingen in de wereld en in Nederland is het heel gewoon om even naar de kraan te lopen om iets te drinken. Echter is het in lang niet alle landen verstandig om het water uit kraan te drinken. Je kunt aardig ziek worden, dit kan zijn diarree en overgeven tot het oplopen van serieuze bacteriële infecties.

Het kraanwater in Spanje is twijfelachtig, dit betekend dat een kleine hoeveelheid geen kwaad kwam. Echter is het niet aan te raden om dit water in grote hoeveelheden te drinken. Daarbij heeft het water waarschijnlijk een nare chloor smaak waardoor het ook niet lekker smaakt.

Tips voor het drinken van water:

Of het kraanwater nu wel of niet drinkbaar is, het is ongelofelijk belangrijk om voldoende water te drinken. Het advies blijft om minimaal 2 liter water per dag te drinken, Omdat je tijdens het reizen vaak druk bezig bent is het zeker in warme landen extra belangrijk om voldoende te drinken. In sommige situaties kun je tot wel 4 liter water per dag nodig hebben. Als het kraanwater niet drinkbaar is kun je het beste kiezen voor flessen water. Bij het kopen van fleswater is het van belang dat je controleert of de verzegeling nog is gesloten, in sommige landen worden flessen namelijk vervult met kraanwater wat nare gevolgen voor je vakantie kan hebben.

Als er geen drinkbaar kraanwater voorhanden is kun je het water het beste eerst goed koken of gebruik maken van waterzuiveringstabletten of waterfilter.

IJsblokjes: Het kraanwater in Spanje is goed genoeg om te gebruiken voor het maken van ijsjes van ijsblokjes. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je niet zeker bent waar de ijsblokjes van afkomstig zijn.