Om Verenigd-Koninkrijk te bezoeken heeft u geen Visum nodig. Dit betekend als u in het bezit bent van een geldig Nederlands paspoort (of in sommige gevallen een identiteitskaart) kunt u het land binnen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een visum. Wij Nederlanders mogen onszelf gelukkig prijzen met ons paspoort. Wij hebben een van de sterkste paspoorten ter wereld. Volgens de wereldwijde paspoort ranking vallen we in de 5e categorie. Dit betekend dat we 156 landen zonder visum kunnen bezoeken. Ben jij benieuwd welke paspoorten er nog sterker zijn dan het onze, kijk dan eens op: www.passportindex.org.

Het hebben van een sterk paspoort heeft een groot voordeel. De meeste landen zullen je zonder al te veel moeite binnen laten en als je al een visum moet aanvragen zal dit over het algemeen vrij gemakkelijk gaan.
Heb je geen Nederlands paspoort en ben je benieuwd of je een visum nodig hebt voor Verenigd-Koninkrijk kijk dan eens op: www.passportindex.org. Selecteer je paspoort en bekijk direct wat voor visum je nodig hebt voor Verenigd-Koninkrijk. De bovengenoemde website is helaas enkel in het Engels beschikbaar.

*Wij doen ons best om deze informatie up-to-date te houden, echter adviseren wij altijd de website van de betreffende ambassade even te controleren. Wij nemen geen aansprakelijkheid voor mogelijk onjuiste informatie.