Om Verenigde-Staten te bezoeken heeft u een eTA Visum nodig. een eTA is een visum dat u zelf eenvoudig online kunt aanvragen. Bij voorkeur vraagt u het visum zo vroeg mogelijk aan om te voorkomen dat u later voor verassingen komt te staan. Houdt er bij het aanvragen altijd rekening mee dat uw paspoort nog een bepaalde geldigheid moet hebben bij het betreden van het land. Mocht uw paspoort dit niet meer hebben is het verstandig een nieuw paspoort aan te vragen alvorens u een visum aanvraagt.

Voor Verenigde-Staten kunt u het visum aanvragen op de website van de ambassade: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1.

De visumaanvraag dient in het Engels te worden gedaan. Mocht u dit proces liever uitbesteden kunt u gebruik maken van diverse visum services die de aanvraag voor u doen. Een service die een visum voor Verenigde-Staten kan verzorgen is www.kesvisum.nl Wij Nederlanders mogen onszelf gelukkig prijzen met ons paspoort. Wij hebben een van de sterkste paspoorten ter wereld. Volgens de wereldwijde paspoort ranking vallen we in de 5e categorie. Dit betekend dat we 156 landen zonder visum kunnen bezoeken. Ben jij benieuwd welke paspoorten er nog sterker zijn dan het onze, kijk dan eens op: www.passportindex.org.

Het hebben van een sterk paspoort heeft een groot voordeel. De meeste landen zullen je zonder al te veel moeite binnen laten en als je al een visum moet aanvragen zal dit over het algemeen vrij gemakkelijk gaan.
Heb je geen Nederlands paspoort en ben je benieuwd of je een visum nodig hebt voor Verenigde-Staten kijk dan eens op: www.passportindex.org. Selecteer je paspoort en bekijk direct wat voor visum je nodig hebt voor Verenigde-Staten. De bovengenoemde website is helaas enkel in het Engels beschikbaar.

*Wij doen ons best om deze informatie up-to-date te houden, echter adviseren wij altijd de website van de betreffende ambassade even te controleren. Wij nemen geen aansprakelijkheid voor mogelijk onjuiste informatie.