Zuid-Afrika
Zuid-Afrika heeft een lange en rijke historie en is een smeltkroes van culturen, talen en religies. Naast de oorspronkelijke bewoners (de San) leven er nog tientallen andere Afrikaanse stammen, maar ook Nederlanders en andere Europeanen. Vanwege deze enorme diversiteit wordt het land ook wel ‘Rainbow Nation’ genoemd.

Zuid-Afrika zal je met zijn spectaculaire wildparken, zeldzame flora en fauna en prachtige stranden niet onberoerd laten. Ben je op zoek naar een verblijf in Zuid-Afrika of wil je een rondreis door dit prachtige land maken? Bekijk het aanbod en boek vandaag nog je reis naar Zuid-Afrika.

Op safari in Zuid-Afrika
Nergens vind je zoveel nationale wildparken en natuurreservaten als in Zuid-Afrika. Als je hier op vakantie bent of een rondreis maakt, moet je absoluut naar het Krugerpark. Maak een safaritour door de savanne van dit beroemde natuurgebied, met een beetje geluk kun je de vijf grote Big Five (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) in het wild bewonderen. Een overnachting in een lodge midden in de Afrikaanse bush is een belevenis die je nooit meer zult vergeten.

Ook een aanrader is de Coastal Region wijnroute. Doe een tour door Stellenbosch en de vele wijngaarden die Zuid-Afrika rijk is en geniet van de heerlijke wijnen in dit prachtige gebied.

Kaapstad
Misschien is Kaapstad wel de mooiste stad ter wereld. Het symbool van de stad is de bijzondere berg met de platte bovenkant: de Tafelberg. Met een kabelbaan kun je de berg op om vanaf het plateau van het sensationele uitzicht over de kustlijn van Kaapstad te genieten. Rondom de berg ligt het Nationaal Park Tafelberg, waar je zwartvoetpinguïns, bavianen en andere bijzondere diersoorten kunt spotten.

Voor de kust van de stad ligt Robbeneiland, de plaats waar Nelson Mandela tijdens de Apartheid 27 jaar gevangen werd gehouden. Ondanks de nabijheid van de kust was ontsnappen onmogelijk vanwege de ijskoude waterstromen en de aanwezigheid van haaien. Tegenwoordig is er een museum dat gewijd is aan het Apartheidsregime en het ontstaan van de democratie. Vanwege de grote cultuur-historische waarde staat Robbeneiland op de Werelderfgoedlijst.

Behalve genieten van de natuur kun je in Kaapstad ook prima shoppen. Ga daarvoor naar Victoria & Alfred Waterfront, het gezellige oude gedeelte van de haven van Kaapstad waar je talloze winkels en restaurants vindt.Praktische informatie

Hoofdstad:
Kaapstad
Taal:
Afrikaans
Valuta:
rand
Paspoort noodzakelijk?
Ja een paspoort is noodzakelijk
Inentingen noodzakelijk?
Ja ,Kijk voor de benodigede vactinaties op ggdreisvaccinaties.nl
Visum voor nederlanders:
Met een nederlands paspoort is voor Zuid-Afrika een visum is niet noodzakelijk Meer informatie


De vlag van Zuid-Afrika:

meer over Zuid-Afrika, De Vlag