Drinkwater in Grenada

De kraan opendraaien en een glaasje water pakken, het lijkt de normaalste zaak van de wereld. En in Nederland is het dat ook wij hebben zo ongeveer het beste drinkwater van de hele wereld. Maar wat als je op vakantie bent. Is het water op je vakantiebestemming dan ook drinkbaar? Als je op vakantie bent in Grenada kun je het kraanwater dan ook gewoon drinken?

Het kraanwater in Grenada is niet van de kwaliteit die wij in Nederland gewend zijn in Nederland. Echter zul je ook niet meteen ziek worden als je er een keer een glaasje van drinkt. De kwaliteit van het water is op zich goed maar het gehalte chloor in het water is een stuk hoger dan in de meeste andere landen. Als je erg veel kraanwater drinkt in Grenada kun je mogelijk last krijgen van buikkrampen. Sommige mensen zijn hier gevoeliger voor dan andere.

Ons advies is om in Grenada fleswater te drinken om zo te voorkomen dat je last krijgt van buikkrampen.
Echter is het geen probleem als je een keer een beetje water binnenkrijgt. Ook ijsblokjes, koffie van kraanwater of tandenpoetsen zullen geen probleem vormen.

Het gebruik van fleswater is natuurlijk minder goed voor het milieu dan het water uit de kraan. Toch adviseren we om gezondheidsredenen fleswater. Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden kun je proberen de flessen zo goed mogelijk te recyclen. Een alternatief zou mogelijk een fles met filter kunnen zijn. Deze flessen filteren het water om er zo voor te zorgen dat je het water gewoon kunt drinken. Let er dan wel op dat je een goede fles koop om er zeker van te zijn dat het water voldoende wordt gezuiverd. Een goede waterfles is bijvoorbeeld: waterfles met filter. Deze waterfles is te koop op bol.com.

is kraanwater drinkbaar in Grenada