informatie over Israel

Heb je een visum nodig voor Israel

Onderstaande informatie is alleen van toepassing als je een nederlands paspoort bezit. Daarbij kunnen afwijkende regels gelden als u niet als toerist maar bijvoorbeeld voor een zakenreis Israel gaat bezoeken. Heb je een andere nationaliteit controleer dan met de lokale autoriteiten of een gespecialiseerd bureau je wel of geen visum nodig hebt.

Om Israel te bezoeken als toerist heeft u geen visum nodig.
Een nederlands paspoort is voldoende om naar Israel te reizen.

Tips voor een stressvrije vakantie:
Als je een visum of eTA nodig hebt zorg dan dat je deze ruim van te voren aanvraagt. Visum procedures verschillen erg per land. Waar je het ene visum na minuten al binnen hebt laten andere weken op zich wachten. Het laatste wat u wilt is dat u uw vakantie moet annuleren omdat u visum niet op orde is. Twijfelt u zelf of het u lukt om uw eigen visa aanvraag te doen dan kan het slim te zijn om gebruik te maken van een visum bureau zoals: https://kesvisum.nl/. Zij kunnen het gedoe uithanden nemen en zorgen dat u ontspannen op vakantie kunt.
Zorg er daarnaast ook voor dat uw paspoort of identiteitskaart nog lang genoeg geldig is. Vaak moet een identiteitsbewijs nog een aantal maanden geldig zijn om een land binnen te mogen. Wij adviseren dan ook er voor te zorgen dat uw id of paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek.

Identiteitskaart of paspoort

Sommige landen kunt u eenvoudig met u identiteitskaart bezoeken en voor andere landen heeft u een paspoort nodig. Voor een bezoek aan Israel is een paspoort nodig. Het is onvoldoende het enkele een identiteitskaart te reizen. Heeft u nog geen paspoort dan kunt u deze eenvoudig aanvragen bij uw gemeente. Let er wel op dat de aanvraag procedure ongeveer 1 week inbeslag neemt. Wacht dus niet te lang met uw aanvraag.
disclaimer: wij doen ons best deze pagina up to date te houden, echter kan een land besluiten de criteria aan te passen. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.