Wanneer je op reis gaat, moet jij een koffer inpakken. Het liefst neem je zoveel mogelijk mee, maar er een aantal zaken die je niet moet vergeten, zoals zonnebrandcrème, genoeg ondergoed, een zonnebril, kleding en natuurlijk je paspoort en genoeg geld. Wat is nog meer handig om altijd bij je te hebben? Wij geven je een drietal tips.

Zorg dat je genoeg muziek of leesvoer bij je hebt

Je ontkomt er niet aan. Als je op reis gaat zijn er altijd momenten dat je moet wachten. Hetzij je gaat vliegen, een taxi neemt of op een andere manier naar je plek van bestemming reist. Met wat muziek op je telefoon of ipad, een leuk boek of een tijdschrift weet je zeker dat jij je even kunt vermaken. Daarnaast is het ook altijd fijn als je lekker in de zon bij het zwembad of het strand ligt.

Maak een kopie van je paspoort

Natuurlijk hoop je dat jouw vakantie of reis vlekkeloos zal verlopen. Maar op sommige momenten ontkom je er niet aan. Waar je ook komt, overal ter wereld worden toeristen bestolen. Zeker wanneer je portemonnee en paspoort gestolen wordt, voel jij je zeer onthand. In dat geval moet je bij de dichtstbijzijnde douane een noodpaspoort aanvragen. Maak daarom altijd even een kopie van je paspoort voordat je op reis gaat. Mail deze even naar jezelf en print deze voor de zekerheid ook uit. Dan heb je de kopie altijd bij je. Dit zal je heel wat werk en tijd schelen bij de douane of wanneer je naar een ander land moet. Daarnaast worden er bij veel hostels en andere accommodaties ook om een identiteitsbewijs gevraagd.

Desinfectiegel komt altijd van pas

In het buitenland zijn niet altijd alle voorzieningen zoals je dat in Nederland gewend bent. Hetzelfde geldt voor de hygiëne. In dat geval is het de moeite waard om een klein desinfectieflesje bij je te hebben. Zeker wanneer je niet altijd de mogelijkheid hebt om je handen (goed) te kunnen wassen. Bijvoorbeeld tijdens een meerdaagse wandeltocht door de natuur, een festival of wanneer je de hele dag met het openbaar vervoer reist. Een andere tip is het meenemen van vochtige handdoekjes, zodat jij je handen altijd even schoon kunt maken. En vergeet niet om slippers mee te nemen, ook wanneer je geen zonnige bestemming bezoekt. Dit is wel zo prettig wanneer je in een openbare ruimte wilt douchen of naar het zwembad gaat.

Neem een klein blokje zeep of een tube handwaszeep mee

Zeker wanneer je wat langer van huis bent, kan zeep van pas komen. Wanneer je bijvoorbeeld een vlek maakt in een mooi kledingstuk, of wanneer je door je ondergoed of sokken heen bent. Een handige soort is ossengalzeep, deze is ook zeker geschikt bij vlekken. Email Facebook Google LinkedIn Tumblr Twitter

url: