Het is natuurlijk heerlijk om te lezen over Pula, maar er zijn ook tal van praktische zaken om rekening mee te houden. Kun je water wel drinken in Pula? Heb ik een visum nodig en hebben ze er eigenlijk wel euro’s? Dit zijn allemaal vragen die zomaar bij je op zouden kunnen komen op het moment dat je richting Pula wilt. Deze pagina geeft zoveel mogelijk antwoorden op de vragen die hier boven zijn geformuleerd.

Kraanwater in Pula
Wat hebben we het toch makkelijk in Nederland we draaien de kraan open, houden er een glas onder en we hebben heerlijk drinkbaar water. Helaas is dit niet in alle landen een gegeven er zijn nog altijd landen en steden waar je het water maar beter niet uit de kraan kunt drinken en waar je er dus verstandig aan doet om flessen water te kopen.
Pula ligt in Kroatie, en voor zover bij ons bekend is het kraanwater in Kroatie prima te drinken. Ons advies is dan ook om te zorgen dat je iedere dag voldoende drinken, en dit kan dus gewoon prima uit te kraan.

Wilt u meer weten over het kraanwater in Kroatie kijk dan op onze informatie pagina: drinkwater in Kroatie


Reispapieren voor Pula
Heerlijk dat schengengebied, we lopen zo de grens over zonder dat we het eigenlijk echter door hebben. Helaas gaat dat niet altijd zo makkelijk, er zijn nog altijd landen met strenge controles, visums en paspoort eisen. Maar hoe zit het dan op het moment dat je naar Pula in Kroatie wilt gaan? Onderstaand proberen wij zo helder mogelijk te formuleren welke papieren je nodig hebt om een reis naar Pula zorgeloos te kunnen maken.

Identiteitsbewijs:
Om Pula te bezoeken moet je beschikken over ten minste een identiteitskaart of paspoort. Wij adviseren er altijd voor te zorgen dat het Identiteitsbewijs nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment dat u van plan bent om Kroatie te verlaten. Met deze voorzorgsmaatregel voorkomt u onverwachte vervelende verassingen.

Visum:
Voor een bezoekje aan Pula is geen visum noodzakelijk met het juiste identiteitsbewijs kunt u Kroatie zo bezoeken.

*Alle informatie die hierboven is vermeld is enkel geldig voor mensen met een Nederlandse identiteit

Inentingen voor Pula
Het is heerlijk om een reisje te maken, maar niets is zo erg als ziek worden op reis. En het is nog extra vervelend als je een of andere enge ziekte mee naar huis neemt. Om de kans op dit soort ziektes te verkleinen kan het voor sommige landen verstandig zijn om je te laten inenten. Helaas weten wij niet of je inentingen nodig hebt voor Pula. Voor de meest actuele informatie raden wij je aan om de website van de GGD te raadplegen. Om direct naar het advies voor Pula te gaan klik hier