De Nederlandse overheid geeft voor ieder land reisadviezen uit. Als er iets gebeurt dan wordt door de overheid het reisadvies aangepast. Het kan hierbij gaan om aanslagen of oorlogen maar reisadviezen hebben ook betrekking op andere zaken zoals stormen, orkanen, vulkaanuitbarstingen en aardbevingen.

Het wordt aangeraden om voor dat u op reis gaat altijd even het reisadvies van de reisoverheid te controleren. U kunt de reisadviezen vinden op www.nederlandwereldwijd.nl. Mocht u na het bekijken van het reisadvies denken dat het maken van uw reis geen goed idee is kunt het beste contact opnemen met uw reisorganisatie. Als u al op bestemming bent en het reisadvies wordt aangepast, is het advies om het reisadvies op te volgen en eventueel contact te zoeken met de reisorganisatie of de Nederlandse ambassade.

Het huidige reisadvies van reisoverheid voor Duitsland is:
Het reisadvies voor Duitsland is groen. U hoeft geen coronabewijs meer te laten zien als u naar Duitsland reist. Wel moet u in het openbaar vervoer een FFP-mond- en neusbedekkend masker dragen. Lees in de rubriek Coronavirus wat dit voor u betekent. Lees het hele reisadvies.

Voor een uitgebreide beschrijving en gebiedsveiligheidskaart van Duitsland kunt u kijken op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/duitsland/reizen/reisadvies