Brussel in Belgie

Brussel is de hoofdstad van België en een van de meest fascinerende steden van Europa. De stad is een mix van culturen, architectuur, geschiedenis en moderne stedelijke ontwikkeling. Het is een stad die je moet bezoeken als je een echte Europese ervaring wilt hebben.

De stad heeft veel te bieden voor toeristen. Je kunt de Grand Place bezoeken, een van de meest iconische pleinen van Europa. Het is een prachtig plein met gebouwen uit de 17e eeuw die zijn versierd met kunstwerken en beeldhouwwerken. Het plein is ook het centrum van de stad, waar je veel winkels, restaurants en cafés vindt.

Verder kun je het Atomium bezoeken, een van de meest herkenbare symbolen van Brussel. Het is een grote metalen structuur die bestaat uit negen bolvormige cellen die zijn verbonden door luchtbruggen. Het is een van de meest populaire toeristische attracties in de stad.

Een andere must-see in Brussel is het Manneken Pis, een klein standbeeld van een jongetje dat water spuit. Het is een van de meest bekende symbolen van de stad en het is een populaire plek om foto’s te maken.

Als je van musea houdt, dan is Brussel de perfecte stad voor jou. Er zijn veel musea die je kunt bezoeken, waaronder het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, het Magritte Museum en het Museum voor Natuurwetenschappen.

Verder kun je ook een bezoek brengen aan het Paleis van Justitie, het grootste rechtbankgebouw ter wereld. Het is een prachtig gebouw met een indrukwekkende architectuur.

Als je van winkelen houdt, dan is Brussel de perfecte stad voor jou. De stad heeft veel winkelstraten waar je kleding, schoenen, accessoires en andere souvenirs kunt kopen.

Als je van eten houdt, dan is Brussel ook de perfecte stad voor jou. Er zijn veel restaurants waar je Belgische gerechten kunt proeven, zoals stoofvlees, frieten en chocolade.

Als je van een goede nachtrust houdt, dan is Brussel ook de perfecte stad voor jou. Er zijn veel hotels en hostels waar je kunt verblijven.

Kortom, Brussel is een stad die je moet bezoeken als je een echte Europese ervaring wilt hebben. De stad heeft veel te bieden voor toeristen, van culturele bezienswaardigheden tot winkelstraten en restaurants. Je zult de stad zeker niet teleurgesteld verlaten.


Wil je zelf ook op reis naar brussel?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Rondreis naar Belgie met dejongintra
Camper huren in Belgie met World wide Campers


De locatie van brussel


Activiteiten in en rond brussel, belgie

Vind meer op
Get your guide