Vietnam

Vietnam
Vietnam is een geliefde bestemming bij rugzaktoeristen. De eindeloze regenwouden, de spectaculaire ‘bounty’ stranden en bijzondere steden als Ho Chi Minh City, is Vietnam niet alleen een aanrader als onderdeel van een Azië-rondreis, maar is het ook een volwaardige vakantiebestemming die van alles te bieden heeft voor elk type toerist. Ben je op zoek naar een verblijf in Vietnam, bekijk dan de mooiste bestemmingen en boek direct je rondreis of vakantie. Kies je voor een rondreis, dan kun je in Vietnam indrukwekkende culturele bezienswaardigheden combineren met een ontspannende strandvakantie.

Bezienswaardigheden in Vietnam
De grootste stad van Vietnam is Ho Chi Minh City, in het zuidoosten van het land. De vroegere naam van de stad is Saigon. Ho Chi Minh is een belangrijke toeristische trekpleister. Veel gebouwen herinneren aan de Franse koloniale tijd en de stad staat dan ook wel bekend als ‘Het Parijs van de Oriënt’. De bezienswaarigheden die je echt moet bekijken zijn de Basiliek van Notre Dame en C? Chi, het tunnelcomplex, waar de Vietcong tijdens de Vietnamoorlog gebruik van maakte. De stad is ook een gunstig startpunt voor excursies naar bijvoorbeeld de Mekongdelta.

In het noorden van Vietnam ligt Hanoi, ruim 1760 kilometer ten noorden van Ho Chi Minh City. Deze metropool loopt over van de musea, pagodes en andere bezienswaardigheden. De enorme confuciustempel V?n Mi?u dateert uit de elfde eeuw en was de eerste universiteit van Vietnam. Tegenwoordig is een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad.

Strandvakantie in Vietnam
De mooiste Vietnamese stranden liggen in het zuiden van het land. Een van de mooiste strandlocaties is het eiland Phu Quoc. Hier vind je idyllische witte zandstranden en een kristalheldere zee. Niet voor niets wordt het Phu Quoc ook wel ‘Smaragdeiland’ genoemd. Een bekende badplaats is ook Mui Ne. De zandstranden hebben hier uitstekende faciliteiten en ’s avonds is Mui Ne een gezellig uitgaansgebied.

Natuur in Vietnam
Vietnam heeft maar liefst 31 nationale parken. Cát Tiên is een van de bekendste en vormt de habitat van vele bedreigde Aziatische diersoorten als de java-aap, de Maleise beer en vele bijzondere vogels.

Ook de baai van Halong Bay mag niet op je lijst ontbreken. Een boottocht door dit adembenemende kustgebied met kleine baaitjes en duizenden kalkstenen eilandjes is een ware belevenis. Ook kun je hier Son Doong Cave bezoeken, de grootste grot ter wereld.

In Zuid-Vietnam ligt de Mekongdelta. Dit gebied kun je het beste verkennen tijdens een fietstocht, een prachtige tour langs rijstvelden, kreekjes, stroompjes en bruggetjes.


Informatie over Vietnam
Alles over Vietnam
Visum voor Vietnam
Stopcontacten in Vietnam
Drinkwater in Vietnam
Reisadvies voor Vietnam
Wintersporten in Vietnam
Steden in Vietnam

Wil je zelf ook op reis naar vietnam?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Verre reis naar Vietnam met 333Travel.nl
Individuele Rondreis naar Vietnam met dagboekreizen
echt op reis naar Vietnam met koningaap
Reis naar Vietnam met sawadee
Rondreis naar Vietnam met shoestring
Reis naar Vietnam met Tenzing
Werken of leren in Vietnam met TravelActive
Reis naar Vietnam met van verre
Rondreis naar Vietnam met yourway2go
Populaire activiteiten in vietnam

Vind meer op
Get your guide