Marokko

Marokko
Marokko is het hele jaar door een aangename vakantiebestemming. Ontdek hier de prachtige stranden, gezellige Arabische bazars, sprookjesachtige steden en niet te vergeten de heerlijke keuken van dit prachtige Noord-Afrikaanse land. Een vakantie naar Marokko is echt genieten. Op zoek naar een verblijf in Marokko? Bekijk hier de mooiste bestemmingen en boek je vakantie direct.

Strandvakantie in Marokko
Marokko ligt in het noorden aan de Middellandse Zee en in het westen aan de Atlantische Oceaan. Dit betekent dat er keus te over is aan bestemmingen voor een zonnige strandvakantie. De moderne stad Agadir aan de westkust is een populaire badplaats met verzorgde stranden, knusse eettentjes en gezellige uitgaansgelegenheden.

Het pittoreske kuststadje Essaouira is een bekende toeristische trekpleister. De medina van Essaouira staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het authentieke stadje is een populaire vakantie bestemming van zowel Marokkanen als buitenlandse toeristen. Geniet van een overheerlijk couscous-schotel of tajine in een van de vele restaurantjes of probeer de mierzoete muntthee die hier overal gedronken wordt. De stranden van Essaouira zijn erg geliefd bij watersporters: het kan er namelijk flink waaien.

De mooiste Marokkaanse steden
Marrakech hoort samen met Fes, Rabat en Meknes tot de vier zogenaamde koningssteden, vroeger waren dit residenties van de koninklijke familie. De vele indrukwekkende paleizen herinneren aan deze tijd. In deze stad proef je de authentieke Arabische sfeer, het oude centrum, de medina, is uitstekend bewaard gebleven. Het levendige plein Jeema el Fna, met zijn vele straatartiesten, vormt het hart van de stad. Ernaast ligt de Koutoubia-moskee, het symbool van de stad.

Rabat, de Marokkaanse hoofdstad, is een indrukwekkende historische stad met bijzondere bezienswaardigheden. Bezoek het imposante Mausoleum van Mohammed de Vijfde, de stichter van Marokko. In de oude binnenstad wemelt het van de kraampjes, winkels en markten.

De natuur
De natuur in Marokko is ontzettend afwisselend. Vanuit Marrakech kun je een excursie maken naar de bergen van de Hoge Atlas en de 110 meter hoge watervallen van Ouzoud. In deze gebieden kun je fantastische wandel- of trektochten maken. Ben je in Marokko, dan is je reis eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Sahara. Verken dit gebied bijvoorbeeld door een meerdaagse begeleide kamelentocht te maken. Bezoek zeker de Tinghir-oase en de Todra-kloof. Ook kun je in de woestijn quadrijden, een ware belevenis.

Ramadan
Marokko is een voornamelijk islamitisch land. In Marokko is ongeveer 100% van de bevolking islamitisch. Een maand per jaar hebben moslims Ramadan. Dit heeft vaak grote gevolgen voor de dagelijkse gang van zaken in islamitisch landen. Om deze reden adviseren wij je ook goed voor te bereiden op je reis als je besluit in de Ramadan maand te reizen. De Ramadan valt dit jaar van: Meer informatie over reizen tijdens de Ramadan vindt u op onze pagina Reizen tijdens de Ramadan


Informatie over Marokko
Alles over Marokko
Visum voor Marokko
Stopcontacten in Marokko
Drinkwater in Marokko
Reisadvies voor Marokko
Wintersporten in Marokko
Steden in Marokko

Wil je zelf ook op reis naar marokko?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Rondreis naar Marokko met dejongintra
Reis naar Marokko met djoser
echt op reis naar Marokko met koningaap
echt op reis naar Marokko met koningaap
Reis naar Marokko met sawadee
Rondreis naar Marokko met shoestring
Rondreis naar Marokko met shoestring
Vakantie naar Marokko met Transavia
Werken of leren in Marokko met TravelActive
Rondreis naar Marokko met yourway2go
Populaire activiteiten in marokko

Vind meer op
Get your guide