Thailand

Thailand
Thailand staat bekend om de parelwitte stranden en de idyllische eilandjes. Maar het land van de eeuwige glimlach heeft nog veel meer te bieden. Van Bangkok met al haar bezienswaardigheden tot aan dichte regenwouden en de vele boeddhistische tempel en stoepa’s, waaronder de beroemde Phra Pahtom Chedi. Een vakantie of rondreis door Thailand is een onvergetelijke belevenis. Bekijk het aanbod van Thaise bestemmingen en boek direct via deze website.

Bangkok
De metropool Bangkok biedt voor elk wat wils. Aan de ene kant vind je er een schat aan cultureel erfgoed, aan de andere kant vind je er torenhoge wolkenkrabbers en een modern en dynamisch uitgaansgebied. Bangkok kan bogen op meer dan 400 boeddhistische tempels (wats), waarvan de Tempel van de Smaragden Boeddha een van de bekendste is.

De stad telt ook vele paleizen, zoals het imposante koninklijke paleis. De stad is bovendien een fantastische shoplocatie met tientallen markten. Bezoek zeker de Chtuchak, de grootste weekendmarkt van Thailand.

Strandvakantie in Thailand
De Thaise stranden horen tot de mooiste ter wereld. Een van de bekendste vakantiebestemmingen is Phuket. Dit eiland ligt aan de Golf van Thailand en biedt brede zandstranden, een bruisend uitgaansgebied en een eindeloos scala aan excursiemogelijkheden. Behalve Phuket is ook Kho Samui een populair eiland voor een heerlijke zonvakantie.

Ook Pattaya is een geliefde locatie voor een strandvakantie. Het vroegere vissersdorp is uitgegroeid tot een veelzijdige toeristische trekpleister. Met prachtige witte zandstranden en talloze attracties is Pattaya een van de populairste badplaatsen in Thailand. Je vindt er onder meer een waterpark, grote winkelcentra en vele sportfaciliteiten. Hou je niet van de massatoerisme? Kies dan voor minder bekende, en misschien nog wel mooiere eilandjes als Koh Lanta of Koh Tao.

Natuur in Thailand
In het noorden van het eiland Phuket ligt het nationaal park Khao Sok, een van de oudste regenwouden ter wereld. Een begeleide wandeltocht door dit gebied is een onvergetelijke ervaring. Behalve zeldzame planten- en bloemensoorten kun je er ook apen, olifanten en neushoornvogels tegen komen. Bovendien groeit hier de bijzondere bloem rafflesia, die een diameter van ruim een meter kan bereiken en enkele kilo’s kan wegen.

Ook rondom Bangkok zijn veel mooie natuurgebieden te vinden, bijvoorbeeld rondom de River Kwai of het Kaeng Krachan National Park, waar je honderden bijzondere soorten vogels en vlinders kunt spotten.


Informatie over Thailand
Alles over Thailand
Visum voor Thailand
Stopcontacten in Thailand
Drinkwater in Thailand
Reisadvies voor Thailand
Wintersporten in Thailand
Steden in Thailand

Wil je zelf ook op reis naar thailand?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Verre reis naar Thailand met 333Travel.nl
Individuele Rondreis naar Thailand met dagboekreizen
Rondreis naar Thailand met dejongintra
Reis naar Thailand met djoser
echt op reis naar Thailand met koningaap
Reis naar Thailand met sawadee
Jongerenreis naar Thailand met Simi reizen
Rondreis naar Thailand met shoestring
Reis naar Thailand met Tenzing
Werken of leren in Thailand met TravelActive
Reis naar Thailand met van verre
Rondreis naar Thailand met yourway2go
Populaire activiteiten in thailand

Vind meer op
Get your guide