India

India
Voor een rondreis door India moet je zeker enkele weken uittrekken. In dit fascinerende land vol tegenstellingen is zoveel te zien en te doen dat je ogen te kort komt. Van de bergtoppen van de Himalaya, tot aan de delta van de Ganges en miljoenensteden als Mumbai en Delhi, in India heb je gegarandeerd de tijd van je leven. Ben je op zoek naar een verblijf in India? Bekijk hier het aanbod en boek je vakantie of rondreis vandaag nog.

Taj Mahal
De allerberoemdste toeristische attractie van India is natuurlijk de Taj Mahal. Dit enorme witmarmeren mausoleum in de stad Agra staat niet alleen op de Werelderfgoedlijst maar is ook een van de nieuwe zeven wereldwonderen. De Taj Mahal werd gebouwd in de zeventiende eeuw door de Mogolse koning Shah Jahan als herinnering aan zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal, die in het kraambed was gestorven. De Taj Mahal is een belangrijk symbool van de rijke historie van India en trekt elk jaar circa 8 miljoen bezoekers. Ben je op zoek naar een verblijf of rondreis in India? Bekijk de mooiste bestemmingen en boek direct.

Steden in India
Mumbai is met 14 miljoen inwoners de grootste stad van India. Een van de bekendste bezienswaardigheden in Mumbai is de Gateway of India, de monumentale triomfboog. Tegenover de Gateway of India ligt het imposante en wereldberoemde luxehotel Taj Mahal Palace. Vanaf de kade bij de triomfboog kun je een boottocht maken door de haven van de stad en onder meer het eiland Elephanta (Gharapuri Island) bezoeken. Hier vind je bijzondere hindoeïstische en boeddhistische grottentempels die uitgehakt zijn in de rotsen.

Aan de andere kant van het land ligt hoofdstad Delhi. Hier kun je onder meer het indrukwekkende Rode Fort bewonderen, dat net als de Taj Mahal werd gebouwd door door Shah Jahan. Ook vind je hier de beroemde India Gate. De triomfboog werd gebouwd naar het voorbeeld van de Arc de Triomphe en is een oorlogsmonument ter herinnering aan de soldaten van het Brits-Indische leger.

Natuur en spiritualiteit in India
India is de bakermat van de yoga. Kom helemaal tot jezelf in een ashram en volg een meditatiecursus in Rishikesh, de stad van yoga en ayurveda. De stad is prachtig gelegen aan de oever van de Ganges.

In het deltagebied van de Ganges ligt ook het nationale park Sundarban. In het reservaat, wat dichtbegroeid is met mangrovebomen, leeft de bedreigde Bengaalse tijger. Vanuit de stad Calcutta is het mogelijk om bootexcursies door het park te maken, een unieke belevenis.


Informatie over India
Alles over India
Visum voor India
Stopcontacten in India
Drinkwater in India
Reisadvies voor India
Wintersporten in India
Steden in India

Wil je zelf ook op reis naar india?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Verre reis naar India met 333Travel.nl
Individuele Rondreis naar India met dagboekreizen
echt op reis naar India met koningaap
Reis naar India met sawadee
Rondreis naar India met shoestring
Werken of leren in India met TravelActive
Rondreis naar India met yourway2go
Populaire activiteiten in india

Vind meer op
Get your guide