Belgie

België
België is een ontzettend leuke bestemming voor een weekendje weg naar historische steden als Brussel en Antwerpen, maar ook sportliefhebbers kunnen er hun hart ophalen, bijvoorbeeld in het laaggebergte van de Waalse Ardennen. Bij onze bourgondische buren kun je bovendien heerlijk eten. Wat dacht je van de Belgische bieren, de wereldberoemde chocolade en natuurlijk die lekker Vlaamse frieten. Bekijk de leukste Belgische bestemmingen en boek via deze website eenvoudig een weekje weg of een stedentrip.

Natuurschoon in België
Behalve de mooie zandstranden langs de Noordzee en leuke badplaatsjes als Knokke en Blankenberge kent België ook genoeg natuurschoon. Sportievelingen gaan graag naar de schitterende heuvels van de Ardennen. Het is ontzettend leuk om de bossen van de Ardennen te verkennen op de mountainbike, per paard of op een quad. Waaghalzen kunnen er abseilen. In dit mooie natuurgebied in Wallonië zijn ook volop mogelijkheden voor watersporten als raften, kanoën en kajakken. België is ideale bestemming voor een actieve vakantie!

Stedentrip naar België
De Belgische hoofdstad heeft een gezellige binnenstad. Op de Grote Markt, een prachtig plein, vind je monumentale gebouwen zoals het Stadhuis. Hier vlakbij staat ook het beroemde Manneken Pis. Ook het Atomium, het enorme model van een ijzermolecuul is een beroemde trekpleister. In de bovenste bol van het bijzondere gebouw is een restaurant gevestigd met een spectaculair uitzicht over de stad.

Ook Antwerpen is een aanrader. Arriveer je per trein, dan valt meteen het prachtige Centraal Station op. Het historische gebouw met glazen koepel is een geliefd fotografie-object. In het oude centrum kun je heerlijk genieten van een Belgisch pintje op een van de vele gezellige terrassen en de restaurants zijn er stuk voor stuk van uitstekende kwaliteit.
In Antwerpen kun je ook een kijkje nemen in het Rubenshuis, waar de Vlaamse kunstenaar Rubens het grootste deel van zijn werk schilderde. Ook het Museum Plantin-Moretus is een bezoek waard. Het museum is beroemd en staat vanwege de bijzonder goed bewaard gebleven zestiende-eeuwse drukkerij op de Werelderfgoedlijst.

Voor een romantisch weekendje weg moet je in het pittoreske Brugge zijn. Je kunt er heerlijk dwalen door het prachtige historische centrum. Brugge is ook goed voor de inwendige mens: de binnenstad telt honderden eetgelegenheden, kroegen en andere horecazaken. Bovendien is Brugge een echte bierstad: vele beroemde bieren komen hiervandaan.


Informatie over Belgie
Alles over Belgie
Visum voor Belgie
Stopcontacten in Belgie
Drinkwater in Belgie
Reisadvies voor Belgie
Wintersporten in Belgie
Steden in Belgie

Wil je zelf ook op reis naar belgie?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Rondreis naar Belgie met dejongintra
Camper huren in Belgie met World wide Campers
Populaire activiteiten in belgie

Vind meer op
Get your guide