Berlijn in Duitsland

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en een van de meest dynamische en fascinerende steden ter wereld. Het is een stad met een rijke geschiedenis, een bruisend cultureel leven en een levendige nachtleven. Berlijn is een stad die je moet bezoeken om het te ervaren.

Als je naar Berlijn gaat, zul je zeker de Brandenburger Tor zien. Dit is een van de meest herkenbare monumenten in de stad en staat symbool voor de verzoening tussen Oost- en West-Duitsland. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Reichstag, het parlementsgebouw van Duitsland. Hier kun je de glazen koepel bezoeken en genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Berlijn is ook een stad vol culturele bezienswaardigheden. Bezoek het Museuminsel, een eiland in de rivier de Spree dat bestaat uit vijf musea met een schat aan kunst en antiek. Of bezoek de Berlijnse Muur, een symbolisch monument dat de verdeling tussen Oost- en West-Duitsland symboliseert.

Berlijn is ook een stad met veel parken en tuinen. Bezoek het Tiergarten, een enorm park in het hart van de stad met meer dan 200 hectare grasland, bossen en meren. Of bezoek het Botanische Tuin, een prachtig park met meer dan 20.000 plantensoorten.

Berlijn is ook een stad met een levendig nachtleven. Er zijn veel bars, clubs en restaurants waar je kunt genieten van de lokale keuken en een goed glas bier. Probeer ook een van de vele kroegen in de buurt van de Berlijnse Muur, waar je kunt genieten van een goed glas bier en luisteren naar live muziek.

Berlijn is een stad die je moet bezoeken om het te ervaren. Of je nu op zoek bent naar cultuur, geschiedenis, natuur of een levendig nachtleven, Berlijn heeft het allemaal. Neem de tijd om de stad te verkennen en je zult versteld staan van de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft.


Wil je zelf ook op reis naar berlijn?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Kampeerreis naar: Duitsland met acsireizen
Altenreis naar Duitsland met Alpenreis
Rondreis naar Duitsland met dejongintra
Reis naar Duitsland met sawadee
Werken of leren in Duitsland met TravelActive
Camper huren in Duitsland met World wide Campers


De locatie van berlijn


Activiteiten in en rond berlijn, duitsland

Vind meer op
Get your guide