Keulen in Duitsland

Keulen is een prachtige stad in Duitsland, gelegen aan de Rijn. De stad staat bekend om zijn vele historische bezienswaardigheden, waaronder de Dom van Keulen, een van de meest bezochte monumenten in Duitsland. De Dom is een van de meest indrukwekkende gotische kerken ter wereld en is een must-see voor iedereen die Keulen bezoekt.

De stad heeft ook veel andere interessante bezienswaardigheden. De oude stad van Keulen is een van de oudste stadscentra in Duitsland en bevat veel historische gebouwen, waaronder de oude stadsmuren, de oude stadspoorten en de oude stadskerk. Er zijn ook veel musea in Keulen, waaronder het Römisch-Germanisches Museum, het Museum Ludwig en het Wallraf-Richartz Museum.

Keulen is ook een populaire bestemming voor liefhebbers van cultuur en kunst. Er zijn veel kunstgalerijen en musea in de stad, waaronder het Museum für Angewandte Kunst, het Museum für Ostasiatische Kunst en het Museum für Kunst und Gewerbe. Er zijn ook veel theaters in Keulen, waaronder de Schauspielhaus, het Opernhaus en het Theater am Dom.

Keulen is ook een populaire bestemming voor liefhebbers van winkelen. Er zijn veel winkels in de stad, waaronder de Neumarkt, de Schildergasse en de Hohe Straße. Er zijn ook veel markten in Keulen, waaronder de Fischmarkt en de Wochenmarkt.

Keulen is ook een populaire bestemming voor liefhebbers van natuur. Er zijn veel parken in de stad, waaronder de Rheinpark, de Volksgarten en de Botanische Garten. Er zijn ook veel wandel- en fietspaden in Keulen, waaronder de Rheinpromenade en de Rheinuferweg.

Keulen is ook een populaire bestemming voor liefhebbers van eten en drinken. Er zijn veel restaurants in de stad, waaronder de traditionele Duitse restaurants, de Italiaanse restaurants en de internationale restaurants. Er zijn ook veel cafés en bars in Keulen, waaronder de Altstadt, de Belgische Kneipe en de Irish Pub.

Keulen is een prachtige stad met veel te bieden voor toeristen. Of je nu op zoek bent naar historische bezienswaardigheden, cultuur en kunst, winkelen, natuur of eten en drinken, Keulen heeft het allemaal. Bezoek Keulen en ervaar de magie van deze prachtige stad.


Wil je zelf ook op reis naar keulen?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Kampeerreis naar: Duitsland met acsireizen
Altenreis naar Duitsland met Alpenreis
Rondreis naar Duitsland met dejongintra
Reis naar Duitsland met sawadee
Werken of leren in Duitsland met TravelActive
Camper huren in Duitsland met World wide Campers


De locatie van keulen


Activiteiten in en rond keulen, duitsland

Vind meer op
Get your guide