Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland ligt 2000 kilometer ten zuidwesten van Australië in de Grote Oceaan en is dankzij de adembenemende natuur een geliefde bestemming voor backpackers. Het land bestaat uit twee eilanden, het Noordereiland en het Zuidereiland. De inwoners van Nieuw-Zeeland worden ook wel ‘Kiwi’s’ genoemd. De gunstigste maanden om dit ongerepte land te bezoeken zijn februari/maart en oktober/november. Ben je op zoek naar een verblijf in Nieuw-Zeeland? Bekijk hier het aanbod en boek je voordelig je vakantie.

Nationale parken
Nieuw Zeeland kent maar liefst 14 nationale parken. Op het Zuidereiland ligt het natuurgebied Te Wahipounamu, waaronder vier belangrijke nationaal parken vallen, waaronder Mount Cook, de hoogste top van de Nieuw-Zeelandse Alpen. Ook de fjorden, gletsjers en rotswanden in de parken Fiord Land, Mount Aspiring en Westland zijn een walhalla voor wandelaars en klimmers.

Op het vulkanische Noordereiland vind je het Nationaal park Tongariro, waar drie nog actieve vulkanen te vinden zijn. Het park is niet alleen bijzonder vanwege de natuur, maar ook vanwege de verschillende cultusplaatsen van de Maori, waaronder de vulkaan Ngauruhoe. Bekijk de mooiste bestemmingen in Nieuw-Zeeland en boek direct je vakantie of rondreis.

Tips voor een stedentrip: Auckland en Wellington
Nieuw-Zeeland heeft slechts 4,5 miljoen inwoners, waarvan verreweg de meeste in de steden wonen. Auckland, in het noorden van het Noordereiland, is met 1,4 miljoen inwoners de grootste stad van het land. Auckland is bekend vanwege de duizenden jachten die er in de haven liggen. De stad wordt ook wel ‘City of Sails’ genoemd. Het symbool van de stad is de 328 meter hoge Sky Tower. Vanaf het ronddraaiende restaurant bovenin heb je een fantastisch uitzicht over Auckland en omgeving. Maak je een rondreis door Nieuw-Zeeland, plan dan zeker een citytrip naar Auckland in.

In het zuiden van het Noordereiland ligt Wellington. Deze gezellige en culturele stad heeft een overvloed aan interessante musea en een leuk uitgaansgebied. Omdat de stad niet groot is, zijn de belangrijkste bezienswaardigheden gemakkelijk aan te lopen. Geniet in een van de vele restaurants van een heerlijk lamsgerecht, de culinaire specialiteit van Nieuw-Zeeland.


Informatie over Nieuw Zeeland
Alles over Nieuw-Zeeland
Visum voor Nieuw-Zeeland
Stopcontacten in Nieuw-Zeeland
Drinkwater in Nieuw-Zeeland
Reisadvies voor Nieuw-Zeeland
Wintersporten in Nieuw-Zeeland
Steden in Nieuw-Zeeland

Wil je zelf ook op reis naar nieuw-zeeland?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Verre reis naar Nieuw-Zeeland met 333Travel.nl
Reis naar Nieuw-Zeeland met djoser
Reis naar Nieuw-Zeeland met sawadee
Reis naar Nieuw-Zeeland met Tenzing
Werken of leren in Nieuw-Zeeland met TravelActive
Reis naar Nieuw-Zeeland met van verre
Camper huren in Nieuw-Zeeland met World wide Campers
Populaire activiteiten in nieuw-zeeland

Vind meer op
Get your guide