Australie

Australië
Australië is een relatief dunbevolkt continent met 24 miljoen inwoners, die voornamelijk rondom de grote steden wonen. De grootste steden zijn Sydney, Adelaide, Melbourne en Brisbane. Een groot deel van Australië bestaat echter uit de outback, veelal zeer ontoegankelijke gebieden die ver van de bewoonde wereld afliggen en immense woestijnvlaktes waar soms jarenlang geen regen valt.

De seizoenen in Australië zijn precies tegengesteld aan die van Europa: van december tot februari is het er, met name in het zuiden, hoogzomer. Wil jij naar Australië? Bekijk hier de mooiste bestemmingen en boek direct je vakantie of rondreis.

Sydney en Melbourne
Sydney is vaak de eerste bestemming bij een rondreis door het uitgestrekte Australië. De stad is met 4,7 miljoen inwoners de grootste van het continent. Behalve natuurlijk het beroemde zandstrand Bondi Beach, kent Sydney vele andere toeristische attracties. Het Sydney Opera House is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het moderne gebouw doet denken aan de zeilen van een enorm schip en staat vanwege het unieke ontwerp op de Werelderfgoedlijst.
Melbourne ligt op 800 km van Sydney in Zuid-Australië. Deze bruisende stad is het culturele hart van Australië en biedt vele interessante bezienswaardigheden als de St.Pauls Cathedral en gezellige Federation Square met zijn talloze restaurants, theaters en winkels.

Great Barrier Reef
Duikliefhebbers zetten natuurlijk een bezoek aan Great Barrier Reef op hun bucketlist. Great Barrier Reef bestaat uit bijna 3.000 riffen en 900 eilandjes en is daarmee het grootste koraal ter wereld. Dit beschermde gebied maakt deel uit van het Great Barrier Reef Marine Park en staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst. Het rif ligt voor de kust van Queensland, in Noordoost-Australië. Vanuit de stad Cairns kun je een boottocht of duikexcursie maken en walvissen, dolfijnen en meer dan 1.500 soorten vissen bewonderen. Misschien spot je zelfs wel een zeeschildpad!

Bijzondere natuurgebieden
In de outback van noord Australië ligt het Nationaal park Uluru Kata Tjuta. Een zeer indrukwekkend natuurgebied waar de rotsen een roodachtige kleur hebben door het hoge ijzergehalte in de grond. Het gebied wordt daarom ook wel het Rode Centrum genoemd. De beroemde rosts de Uluru (|Ayers Rock) en de formatie Kata Tjuta (The Olgas) zijn heir te bewonderen.

Het Nationaal Park Kakadu mag je tijdens je rondreis ook beslist niet overslaan. Dit bijzondere gebied is beroemd vanwege de drassige wetlands waar veel verschillende diersoorten leven als watervogels, waterbuffels en zeekrokodillen. Ook vind je hier unieke rotsschilderingen van de Aboriginals. Overigens wordt dit nationaal park bestuurd door de oorspronkelijke Aboriginal-inwoners en de Australische overheid.


Informatie over Australie
Alles over Australie
Visum voor Australie
Stopcontacten in Australie
Drinkwater in Australie
Reisadvies voor Australie
Wintersporten in Australie
Steden in Australie

Wil je zelf ook op reis naar australie?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Reis naar Australie met djoser
echt op reis naar Australie met koningaap
Reis naar Australie met sawadee
Reis naar Australie met Tenzing
Werken of leren in Australie met TravelActive
Reis naar Australie met van verre
Camper huren in Australie met World wide Campers
Populaire activiteiten in australie

Vind meer op
Get your guide