De beste roadtrips, Great Ocean Road, Australie

Als u als reisliefhebber op zoek bent naar de ultieme roadtrip ervaring, dan zou de Great Ocean Road in Australië bovenaan uw lijst moeten staan. Deze iconische snelweg, gelegen in het zuidwesten van Victoria, strekt zich uit over meer dan 240 kilometer en biedt ongelooflijke kustgezichten, dramatische kliffen en adembenemende natuurlandschappen.

De Great Ocean Road wordt vaak beschouwd als een van de mooiste kustroutes ter wereld. Zodra u begint aan uw roadtrip, wordt u getrakteerd op een visueel feest van zandstranden, regenwouden en spectaculaire rotsformaties zoals de Twaalf Apostelen, reusachtige kalkstenen stapels die uit zee oprijzen.

Het beginpunt van de Great Ocean Road is Torquay, een klein stadje dat bekend staat om zijn surfstranden. U kunt kiezen voor een snelle duik in het water of zelfs uw surfvaardigheden testen. Vanaf Torquay voert de route u naar het zuiden, langs de beroemde Bells Beach, een populaire surflocatie en host van de jaarlijkse Rip Curl Pro surfwedstrijd.

Eén van de hoogtepunten van de reis is ongetwijfeld het Otways National Park. Dit weelderige, groene regenwoud herbergt talloze plant- en diersoorten en biedt een verfrissende afwisseling van de ruige kustlandschappen. Wandelaars zullen genieten van de talrijke wandelroutes, zoals de Great Ocean Walk die door het park leidt.

De Great Ocean Road is ook een paradijs voor wildlife liefhebbers. In Kennett River, kunt u wilde koala’s zien napping in de eucalyptus bomen. Bij Warrnambool heeft u de kans om walvissen te spotten tijdens de migratieperiode, terwijl de nabijgelegen torenhoge kliffen van Aireys Inlet ideale vogelobservatiepunten zijn.

Het hoogtepunt van de Great Ocean Road reis is ongetwijfeld de Twaalf Apostelen. Deze enorme kalkstenen stapels, uitgeslepen door de krachten van wind en zee, vormen een van de meest opvallende landschappen in Australië. Zorg ervoor dat u bij zonsondergang aanwezig bent om de rotsen badend in het gouden licht te zien – een onvergetelijk gezicht.

Maar de reis stopt niet bij de Twaalf Apostelen. Verdere stops zoals het schilderachtige stadje Port Fairy en de oude vulkaan Tower Hill geven u nog meer gelegenheid om de diversiteit van dit fascinerende deel van Australië te verkennen.

Of u nu een adrenaline-addict, natuurliefhebber of een rustige reiziger bent, de Great Ocean Road heeft voor elk wat wils. Met zijn indrukwekkende landschappen, spannende outdoor-activiteiten en de charme van kleine kustplaatsen, is het geen wonder dat deze bestemming jaarlijks duizenden reizigers van over de hele wereld aantrekt.

En terwijl u op deze onvergetelijke reis de hoogtepunten van de Great Ocean Road ontdekt, kan het goed zijn om eraan te denken dat de weg zelf een monument is opgedragen aan de dappere soldaten die in de Eerste Wereldoorlog hebben gevochten. Dit geeft uw bezoek een extra laag van betekenis en respect.

Dus, begin uw motor, zet uw favoriete reisafspeellijst op en laat de Great Ocean Road u verrassen met haar natuurlijke schoonheid en avontuurlijke mogelijkheden. Deze roadtrip zal zonder twijfel een van de meest onvergetelijke ervaringen van uw leven zijn. Vergeet uw camera niet, want de Great Ocean Road is klaar voor haar close-up en u zult talrijke keren willen stoppen om haar ongeëvenaarde schoonheid vast te leggen.


Wil je zelf ook op reis?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Reis naar Australie met djoser
echt op reis naar Australie met koningaap
Reis naar Australie met sawadee
Reis naar Australie met Tenzing
Werken of leren in Australie met TravelActive
Reis naar Australie met van verre
Camper huren in Australie met World wide Campers