De beste roadtrips, Trollstigen, Noorwegen

Trollstigen, oftewel de Trollenroute, in Noorwegen is een betoverende wegtrip die het hart van elke reiziger sneller doet kloppen. Deze schilderachtige route, gelegen in het prachtige Noorse landschap, zorgt voor een onvergetelijke roadtripervaring.

De majestueuze weg van Trollstigen slingert zich door de robuuste en ruige wildernis van het Noorse landschap. Onderweg kom je adembenemende natuurtaferelen tegen, zoals diepe fjorden, hoge bergen, krachtige watervallen en groene valleien. De weg is voorzien van elf haarspeldbochten en kent een hoogteverschil van meer dan 800 meter. Dit geeft reizigers de gelegenheid om zich te vergapen aan de overweldigende omgeving.

Het begin van deze wegtrip wordt gekenmerkt door de spectaculaire Stigfossen waterval. Deze 180 meter hoge waterval is een imposant begin van een reis die je niet snel zal vergeten. Langs de route zijn er verschillende uitzichtpunten gecreëerd, vanwaar je een prachtig zicht hebt op de waterval en de omliggende natuur.

Vervolg je reis naar de top van de Trollstigen pas, waar ook een bezoekerscentrum is gevestigd. Hier kun je meer leren over de geschiedenis van deze prachtige route en een hapje eten met een waanzinnig panorama. Vanuit het bezoekerscentrum heb je ook toegang tot diverse wandelpaden die je naar nog hogere uitzichtpunten leiden.

Hoewel Trollstigen onmiskenbaar mooi is, is het ook belangrijk om de risico’s en uitdagingen te kennen. De weg is zeer smal en kronkelig, wat betekent dat je goed op de weg moet letten en alles goed moet plannen. Bovendien is de weg afhankelijk van het weer tijdens de wintermaanden (van oktober tot mei) vaak gesloten. Het is dus altijd aanbevolen om voorzichtig te rijden en te anticiperen op veranderende weersomstandigheden.

Naast de rijke natuurlijke schoonheid biedt Trollstigen ook mogelijkheden om de cultuur van de regio te ontdekken. Ontdek kleine pittoreske dorpjes die langs de route liggen en proef van de lokale gastronomie. Zorg er daarnaast ook voor dat je de UNESCO Werelderfgoed site – de Geirangerfjord – bezoekt, die gemakkelijk te bereiken is vanaf de Trollstigen route.

Eén ding is zeker: een roadtrip over de Trollstigen in Noorwegen is een unieke ervaring die je zeker niet wil missen. Of je nu geïnteresseerd bent in natuur, cultuur of avontuur, de Trollstigen heeft het allemaal.

Het plannen van een roadtrip naar één van de mooiste bergpassen van Europa lijkt misschien een beetje intimiderend, maar met de juiste planning en voorbereiding kan het een avontuur van je leven worden. Van het indrukwekkende, torenhoge landschap tot de adembenemende uitzichten op de fjorden, trolls en bergen – de Trollstigen is echt een paradijs voor roadtripliefhebbers. Zorg ervoor dat je klaar bent om deze adembenemende route te ontdekken en maak onvergetelijke herinneringen in het hart van de Noorse wildernis.

Dus als u op zoek bent naar een weg die uw zintuigen verrukt, uw moed test en u in vervoering brengt op elk moment, dan moet u zeker de Trollstigen op uw bucketlist zetten. Klaar voor een avontuur? De beste roadtrips, zoals die over de Trollstigen, wachten op je in Noorwegen.


Wil je zelf ook op reis?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Kampeerreis naar: Noorwegen met acsireizen
avontuurlijk naar Noorwegen met bbi-travel
Rondreis naar Noorwegen met dejongintra
Reis naar Noorwegen met djoser
Reis naar Noorwegen met sawadee
Jongerenreis naar Noorwegen met Simi reizen
Rondreis naar Noorwegen met shoestring
Reis naar Noorwegen met Tenzing
Camper huren in Noorwegen met World wide Campers