De beste roadtrips, Route 66, Verenigde Staten

Een iconische belevenis van het Amerikaanse landschap en erfgoed, de Route 66, strekt zich over acht staten uit Chicago tot Californië. Deze historische weg, ook bekend als de Main Street of America, nodigt je uit voor een onvergetelijke roadtrip.

De Route 66 werd officieel een weg op 11 november 1926 en is sindsdien synoniem geworden met het idee van de klassieke Amerikaanse roadtrip. Hoewel hij officieel in 1985 werd gedeclasseerd, blijft het een populaire toeristische route voor binnen- en buitenlandse toeristen.

Beginnend in Chicago, Illinois, duikt de Route 66 meteen in het ritme van de grote stad. Chicago, met zijn adembenemende skyline en diepgewortelde muziekgeschiedenis, is de perfecte plek om je roadtrip te starten.

Blijf op de Route 66 en reis door Illinois om indrukwekkende landschappen en belangrijke historische locaties te ontdekken, zoals de Lincoln Home National Historic Site. Vervolgens gaat het verder naar Missouri en Kansas, waar de weg je voert door uitgestrekte prairies en langs authentieke diners en service stations.

Naarmate je verder gaat op je reis, reis je door Oklahoma en Texas. Hier vind je een mix van cowboy cultuur, Native American geschiedenis en klassieke Americana. De uitgestrekte woestenijen en bruisende steden langs deze route zijn een herinnering aan de grootse geschiedenis en de diverse culturen van Amerika.

De Route 66 leidt je vervolgens door New Mexico en Arizona, waar je wordt verwelkomd door kleurrijke woestijnlandschappen en torenhoge rode rotsformaties. Hier vind je enkele van de meest iconische stops op de Route 66, waaronder de Santa Fe Loop, de Grand Canyon en de Painted Desert.

Tot slot zet de Route 66 zijn reis voort naar de “Golden State”: Californië. Van de uitgestrekte zandstranden tot de sprankelende wateren van de Pacific Ocean, de westkant van de Route 66 is een passend hoogtepunt van de trip.

Tijdens je reis over de Route 66, wil je zeker de tijd nemen om te genieten van de vele bezienswaardigheden en ervaringen die deze weg te bieden heeft. Of het nu gaat om het bezoeken van historisch belangrijke locaties, het dineren op authentieke Amerikaanse maaltijden, het bewonderen van de prachtige natuurlijke schoonheid van het landschap of gewoon het rustige tempo van het leven langs de weg.

Hoewel de Route 66 in de loop der jaren veel veranderingen heeft ondergaan, blijft de geest van de open weg levendig. Het is de perfecte plek voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur, begrip van de Amerikaanse geschiedenis, cultuur, en een diepere waardering voor de diversiteit aan bezienswaardigheden en geluiden die de Verenigde Staten te bieden heeft. Dus tank die auto vol, zet je favoriete tunes op en maak je klaar voor de ultieme Amerikaanse roadtrip op Route 66.


Wil je zelf ook op reis?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Verre reis naar verenigde staten met 333Travel.nl
Amerika reis naar verenigde staten met Amerikaplus
Reis naar verenigde staten met djoser
Reis naar Verenigde Staten met sawadee
Jongerenreis naar Verenigde Staten met Simi reizen
Reis naar Verenigde Staten met van verre
Camper huren in Verenigde Staten met World wide Campers