Vindt de winterzon in Phuket, Thailand

Als de wintermaanden hun intrede doen, beginnen de gedachten van veel mensen af te dwalen naar zonnigere oorden. Niet elke winterbestemming moet dezelfde zijn – koud en besneeuwd – in feite biedt Phuket, Thailand een unieke winterzon met een rijke cultuur en adembenemende natuurschoon. Deze populaire eilandbestemming in Zuidoost-Azië maakt zich op voor de warmste maanden van het jaar terwijl wij onze koudste trotseren.

Phuket staat bekend om haar idyllische stranden, kristalhelder water, en levendige nachtleven. Maar wat veel mensen niet weten is dat er achter dit alles een rijke geschiedenis schuilgaat, en een overvloed aan activiteiten die verder gaan dan zon, zee, en zand. De winterzon is hier ook een belangrijke trekkingskracht. Van november tot februari, terwijl de meeste andere plaatsen ter wereld ijzig koud zijn, geniet Phuket van aangename temperaturen tussen 23°C en 30°C.

Een van de hoogtepunten van Phuket is zonder twijfel haar stranden. Enorme stukken ononderbroken zand, omlijst door glinsterende azuurblauwe wateren en grote, tropische palmbomen. De stranden zijn het hele jaar door aantrekkelijk, maar tussen november en april, wanneer de zee kalm is en de lucht helder, komen ze echt tot hun recht. Patong Beach, Kata Beach, en Karon Beach zijn enkele van de bekendste, elk met hun eigen unieke kenmerken en aantrekkingskracht.

Buiten de stranden biedt Phuket een verscheidenheid aan activiteiten om bezoekers geboeid te houden. De schoonheid van het eiland gaat verder dan de kustlijn, met een weelderig binnenland dat wacht om verkend te worden. Het Khao Phra Thaeo National Park, het oudste regenwoud van Phuket, is een paradijs voor natuurliefhebbers en avontuurlustige zielen die graag wandelen, wildlife spotten, watervallen beklimmen, of gewoon de frisse lucht inademen.

Een andere manier om de Thaise cultuur te ervaren is via haar rijke culinaire traditie. Phuket staat bekend om haar uitmuntende keuken, met een verscheidenheid aan lokale delicatessen en zeevruchten. Er zijn talloze straatmarkten en eetkraampjes verspreid over het eiland waar u kunt proeven van de lokale keuken, of u kunt kiezen voor een meer verfijnde ervaring in een van de vele eersteklas restaurants.

Kortom, het maakt niet uit wat uw interesse of budget is, er is voor ieder wat wils in Phuket. Van adembenemende landschappen en exotisch wildlife tot eeuwenoude cultuur en wereldklasse keuken, dit eiland heeft het allemaal. Dus, als u gedachten heeft om de wintermaanden in de zon door te brengen, hoeft u niet verder te zoeken dan Phuket, Thailand. Het enige wat u nog te doen staat, is uw koffers te pakken, uw zonnebril op te zetten, en u klaar te maken om te genieten van de winterzon zoals u nooit eerder heeft gedaan.


Wil je zelf ook op reis?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders: