Nederland
Voor een onvergetelijk vakantie hoef je helemaal niet naar een ver buitenland: in ons eigen landje is van alles te zien en te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de zeldzaam mooie zandstranden in Zeeland en op de Waddeneilanden, de Friese meren en de bossen en heidevelden van de Veluwe? Bekijk hier de leukste bestemmingen in Nederland. Boek direct een vakantie of weekje weg in eigen land en ontdek hoe mooi Nederland eigenlijk is.

Genieten van de natuur in Nederland
De Veluwe is een fijne bestemming voor een rustig weekje weg. Je kunt er heerlijke boswandelingen maken, maar de Veluwe heeft ook genoeg mogelijkheden voor een dagje uit. Bezoek bijvoorbeeld het Kröller-Müller Museum in Otterloo, het Openluchtmuseum in Arnhem of de Apenheul in Apeldoorn.

Wie houdt van strandwandelingen en fietstochten kan ook aan de Zeeuwse kust zijn hart ophalen. De witte duinen en de brede zandstranden zorgen voor een uitzicht als op een ansichtkaart. Bovendien is Zeeland de provincie met de meeste zonuren van heel Nederland. Ben je in Zeeland, bezoek dan zeker de imposante Deltawerken en het deltapark Neeltje Jans.

Ook Friesland heeft een keur aan natuurschoon. Dankzij de vele meren is de noordelijke provincie populair bij zeilers en andere watersporters. Bij Friesland horen natuurlijk ook de Waddeneilanden waar vele watervogels hun vaste habitat hebben.

Een weekendje weg in Nederland
Nederland heeft talloze gezellige plaatsen om eens lekker weg te zijn zonder daarvoor ver te hoeven reizen. Bijvoorbeeld onze hoofdstad is een toeristentrekpleister van formaat waar je gerust een aantal dagen kunt doorbrengen zonder je te vervelen. Bezoek een van de vele musea zoals het Van Goghmuseum of het Rijksmuseum of laat je verrassen bij een bierproeverij in de Heineken-fabriek.

Ook Maasstad Rotterdam is een leuke stad voor een stedentrip. De dynamische stad aan de Maas is de enige Nederlandse stad met een heuse skyline. Bijzondere gebouwen als de de kubuswoningen, de Markthal en natuurlijk de Erasmusbrug geven de stad een unieke uitstraling.

Voor een gezellige stedentrip kun je ook denken aan Maastricht. Deze gezellige bourgondische stad heeft een keur aan uitstekende restaurants, cafés en terrasjes. Een aanrader is een bezoek aan de Limburgse mergelgrotten. Je vindt deze vooral rondom Maastricht en Valkenburg. Op een halfuurtje van Maastricht ligt het Drielandenpunt van Vaals, met verschillende uitkijktorens.Praktische informatie

Hoofdstad:
Amsterdam
Taal:
Nederlands
Valuta:
Euro
Paspoort noodzakelijk?
Ja een paspoort is noodzakelijk
Inentingen noodzakelijk?
Nee
Visum voor nederlanders:
Meer informatie


De vlag van Nederland:

meer over Nederland, De Vlag