Vietnam

Vietnam is een geliefde bestemming bij rugzaktoeristen. De eindeloze regenwouden, de spectaculaire ‘bounty’ stranden en bijzondere steden als Ho Chi Minh City, is Vietnam niet alleen een aanrader als onderdeel van een Azië-rondreis, maar is het ook een volwaardige vakantiebestemming die van alles te bieden heeft voor elk type toerist. Ben je op zoek naar een verblijf in Vietnam, bekijk dan de mooiste bestemmingen en boek direct je rondreis of vakantie. Kies je voor een rondreis, dan kun je in Vietnam indrukwekkende culturele bezienswaardigheden combineren met een ontspannende strandvakantie.

Bezienswaardigheden in Vietnam
De grootste stad van Vietnam is Ho Chi Minh City, in het zuidoosten van het land. De vroegere naam van de stad is Saigon. Ho Chi Minh is een belangrijke toeristische trekpleister. Veel gebouwen herinneren aan de Franse koloniale tijd en de stad staat dan ook wel bekend als ‘Het Parijs van de Oriënt’. De bezienswaarigheden die je echt moet bekijken zijn de Basiliek van Notre Dame en C? Chi, het tunnelcomplex, waar de Vietcong tijdens de Vietnamoorlog gebruik van maakte. De stad is ook een gunstig startpunt voor excursies naar bijvoorbeeld de Mekongdelta.

In het noorden van Vietnam ligt Hanoi, ruim 1760 kilometer ten noorden van Ho Chi Minh City. Deze metropool loopt over van de musea, pagodes en andere bezienswaardigheden. De enorme confuciustempel V?n Mi?u dateert uit de elfde eeuw en was de eerste universiteit van Vietnam. Tegenwoordig is een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad.

Strandvakantie in Vietnam
De mooiste Vietnamese stranden liggen in het zuiden van het land. Een van de mooiste strandlocaties is het eiland Phu Quoc. Hier vind je idyllische witte zandstranden en een kristalheldere zee. Niet voor niets wordt het Phu Quoc ook wel ‘Smaragdeiland’ genoemd. Een bekende badplaats is ook Mui Ne. De zandstranden hebben hier uitstekende faciliteiten en ’s avonds is Mui Ne een gezellig uitgaansgebied.

Natuur in Vietnam
Vietnam heeft maar liefst 31 nationale parken.
Cát Tiên is een van de bekendste en vormt de habitat van vele bedreigde Aziatische diersoorten als de java-aap, de Maleise beer en vele bijzondere vogels.

Ook de baai van Halong Bay mag niet op je lijst ontbreken. Een boottocht door dit adembenemende kustgebied met kleine baaitjes en duizenden kalkstenen eilandjes is een ware belevenis. Ook kun je hier Son Doong Cave bezoeken, de grootste grot ter wereld.

In Zuid-Vietnam ligt de Mekongdelta. Dit gebied kun je het beste verkennen tijdens een fietstocht, een prachtige tour langs rijstvelden, kreekjes, stroompjes en bruggetjes.Praktische informatie

Hoofdstad:
Hanoi
Taal:
Vietnamees
Valuta:
dong
Paspoort noodzakelijk?
Ja een paspoort is noodzakelijk
Inentingen noodzakelijk?
Ja ,Kijk voor de benodigede vactinaties op ggdreisvaccinaties.nl
Visum voor nederlanders:
Met een nederlands paspoort is voor Vietnam een visum noodzakelijk Meer informatie


De vlag van Vietnam:

meer over Vietnam, De Vlag