10 adembenemende bezienswaardigheden in IJsland

IJsland, een parel van pure wildernatuurlijke schoonheid in het noordelijke deel van de wereld, is zeker het bezoeken waard. In dit artikel presenteren wij tien adembenemende bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen tijdens je reis naar dit mystieke land.

1. Het Noorderlicht – Aurora Borealis, beter bekend als het noorderlicht, is een verbluffend schouwspel van kleuren die dansen aan de nachtelijke hemel. Het heldergroen, paars en soms rood licht dat in de lucht flitst, trekt elke winter vele bezoekers naar IJsland.

2. De Golden Circle – Deze populaire toeristische route in het zuidwesten van IJsland omvat drie spectaculaire locaties: Geysir geothermisch gebied, de Gullfoss waterval en het Þingvellir Nationaal Park. Elk van deze plaatsen toont de opmerkelijke kracht en diversiteit van IJslands unieke landschappen.

3. De Blue Lagoon – Deze geothermische spa, gelegen in een lavaveld in Grindavík, is een van de meest bezochte attracties in IJsland. Het mineraalrijke water heeft een aangename temperatuur van rond de 38-40 graden Celsius en is bekend om zijn helende eigenschappen.

4. Godafoss Waterval – Deze majestueuze waterval, in het noorden van IJsland, is bekend om zijn verbluffende schoonheid en de symbolische rol die het heeft gespeeld in IJslands conversie naar het christendom.

5. Jökulsárlón – Dit grote gletsjermeer in het zuidoosten van IJsland is een werkelijk spectaculair aanzicht. Je kunt zeerobben spotten tussen de gigantische ijsbergen of zelfs een boottocht maken om het landschap van dichtbij te bekijken.

6. Dyrhólaey – Dit kleine schiereiland in het zuiden van IJsland biedt adembenemende uitzichten op zwarte zandstranden, steile kliffen en de krachtige golven van de Noord-Atlantische Oceaan. In het broedseizoen kan men hier ook papegaaiduikers spotten.

7. Mývatn – Dit geothermisch actieve gebied omvat een groot meer omringd door indrukwekkende vulkanische landschappen, waaronder pseudokraters, lavavelden en dampende fumarolen.

8. Skaftafell – Dit natuurreservaat maakt deel uit van het grotere Vatnajökull Nationaal Park en is bekend om zijn rijke fauna, gletsjerlandschappen en het beroemde ‘Crystal Cave’, een adembenemend mooie ijsgrot.

9. Landmannalaugar – Dit gebied in de hooglanden van IJsland staat bekend om zijn rhyoliet bergen, uitgestrekte lava velden en talloze hete bronnen. Het is ook het startpunt voor de beroemde Laugavegur hike.

10. Reykjavik – De hoofdstad van IJsland heeft een overvloed aan bezienswaardigheden, waaronder de beroemde Hallgrímskirkja kerk, de kleurrijke oude stad en het Harpa concertgebouw.

IJsland is een land dat bulkt van adembenemend natuurschoon en buitengewone attracties. Van de warmte van de thermale bronnen tot de koele glinstering van gletsjers, en van de verbluffende schoonheid van de noordelijke lichten tot de kleurrijke gebouwen van Reykjavik, het land biedt tal van ervaringen die ervoor zorgen dat je reis een onvergetelijke ervaring wordt.


Wil je zelf ook op reis?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders: