Geheimen van IJsland: off-the-beaten-path-bestemmingen

Een land van ongerepte natuur en mysterieuze legendes, IJsland trekt reizigers aan met haar donderende watervallen, gigantische geisers, imposante gletsjers en het adembenemende noorderlicht. Deze magische eilandstaat heeft veel meer te bieden dan alleen haar bekendste bezienswaardigheden. Dit zijn enkele van de verborgen juweeltjes en off-the-beaten-path-bestemmingen die uw aandacht verdienen.

Neem een duik in de geschiedenis in het Oost-IJslandse dorp Seyðisfjörður. Dit charmante vissersdorpje ligt genesteld tussen steile bergen en is bijzonder bekend om haar kleurrijke houten huizen en de blauwe kerk. Hier kunt u genieten van rust en kalmte, ver weg van de drukte van de veelbezochte plaatsen.

Laat u betoveren door de ruige schoonheid van het schiereiland Snæfellsnes, ook wel ‘IJsland in miniatuur’ genoemd. Hier vindt u alles waar IJsland om bekend staat: vulkanen, lavavelden, watervallen en zwarte zandstranden. En niet te vergeten Snæfellsjökull, de gletsjer waar Jules Verne zijn roman ‘Reis naar het middelpunt van de Aarde’ startte.

Vestmannaeyjar, ofwel de Westman-eilanden, een archipel ten zuiden van IJsland, zal natuurliefhebbers niet teleurstellen. Hier kunt u vogels spotten, waaronder de grootste kolonie papegaaiduikers in IJsland, en de Eldfell-vulkaan beklimmen, die in 1973 uitbarstte en het hele eiland met as bedekte.

Voor wie op zoek is naar avontuur, biedt het Hoogland van IJsland ongekende mogelijkheden. De ongerepte wildernis nodigt uit tot wandelen, mountainbiken of zelfs meerdaagse tochten te paard. Maar pas op: dit gebied is alleen toegankelijk van eind juni tot begin september en vereist goede planning en voorbereiding.

Kerlingarfjöll, het ‘Berg van Oude Vrouwen’, is een minder bekende locatie maar zeker één van de mooiste bestemmingen in IJsland. Met haar rode rotsen, stomende geisers en sneeuw bedekte toppen, is het een paradijs voor fotografen en natuurliefhebbers.

Het noorden van IJsland trekt minder toeristen dan het zuiden, maar biedt vele verborgen juweeltjes. Het schiereiland Tröllaskagi, bekend om zijn hoge bergen en diepe fjorden, is een plek waar u kunt onderdompelen in de IJslandse cultuur en tradities.

De Westfjorden, het meest afgelegen gebied in IJsland, is nog een bestemming weg van de gebaande paden. Hier kunt u de beroemde Dynjandi-waterval bekijken, vogels spotten op de kliffen van Látrabjarg, of genieten van de stilte op een verlaten strand.

Deze magische off-the-beaten-path-bestemmingen geven een nieuw beeld van de prachtige natuur en cultuur van IJsland. Door deze verborgen juweeltjes te verkennen, kan men een unieke kant van IJsland ontdekken, weg van de gebruikelijke toeristische attracties. IJsland houdt haar geheimen goed verborgen, maar wie bereid is om verder te kijken en te ontdekken, zal ongetwijfeld beloond worden met adembenemende landschappen en onvergetelijke ervaringen.

Dus, bent u klaar voor uw volgende avontuur? Trek uw wandelschoenen aan, pak uw camera en ga op verkenning in het magische IJsland. Laat de geheimen van dit land u verrassen en betoveren met haar adembenemende schoonheid. Onthoud dat reizen niet alleen gaat over het bereiken van bestemmingen, maar ook over het genieten van de reis zelf en het ontdekken van nieuwe plaatsen en culturen. Vertrek buiten de gebaande paden en ontdek de verborgen schatten van IJsland.


Wil je zelf ook op reis?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders: