Drinkwater is een van de belangrijkste dingen in de wereld en in Nederland is het heel gewoon om even naar de kraan te lopen om iets te drinken. Echter is het in lang niet alle landen verstandig om het water uit kraan te drinken. Je kunt aardig ziek worden, dit kan zijn diarree en overgeven tot het oplopen van serieuze bacteriële infecties.

Het kraanwater in Frankrijk Is van uitstekende kwaliteit er is dan ook geen enkele reden om dit water niet te drinken.

Tips voor het drinken van water:

Of het kraanwater nu wel of niet drinkbaar is, het is ongelofelijk belangrijk om voldoende water te drinken. Het advies blijft om minimaal 2 liter water per dag te drinken, Omdat je tijdens het reizen vaak druk bezig bent is het zeker in warme landen extra belangrijk om voldoende te drinken. In sommige situaties kun je tot wel 4 liter water per dag nodig hebben. Als het kraanwater niet drinkbaar is kun je het beste kiezen voor flessen water. Bij het kopen van fleswater is het van belang dat je controleert of de verzegeling nog is gesloten, in sommige landen worden flessen namelijk vervult met kraanwater wat nare gevolgen voor je vakantie kan hebben.

Als er geen drinkbaar kraanwater voorhanden is kun je het water het beste eerst goed koken of gebruik maken van waterzuiveringstabletten of waterfilter.

IJsblokjes: Het kraanwater in Frankrijk is van uitstekende kwaliteit er is dus ook geen enkele reden om aan te nemen dat ijsblokjes of ijsjes dit niet zouden zijn.