Canada

Canada is een land van maar liefst 10 miljoen vierkante kilometer en is daarmee na Rusland het grootste land ter wereld. Het land is op de stedelijke gebieden na zeer dunbevolkt en is beroemd vanwege de indrukwekkende ongerepte natuur. In de winter kan het in grote delen van het land zeer koud worden, tot wel veertig graden onder nul. Het zal je dan ook niet verrassen dat ijshockey de belangrijkste nationale sport is.

Erg leuk is het om dit natuurrijke land te verkennen in een camper of met de trein zodat je maximaal kunt genieten van het overweldigende landschap. Bekijk de mooiste bestemmingen in Canada en boek je verblijf direct via onze website.

De mooiste steden in Canada
De grootste steden in Canada lopen voorop als het gaat om duurzame energie en groene technologie. Een van de mooiste Canadese steden is Vancouver. De havenstad heeft ruim 600.000 inwoners en is zeer belangrijk voor de Canadese economie. Dankzij het grote aanbod aan culturele bezienswaardigheden en de omringende natuurgebieden is Vancouver een populaire bestemming voor een stedentrip.

Ook Calgary is leuk om aan te doen tijdens je vakantie of rondreis. In deze stad vind je onder meer het Heritage Park Historical Village, waar je kunt zien hoe het leven hier was in de periode van 1860 tot 1950. Tussen de historische gebouwen loopt het personeel loopt er in authentieke kleding uit die tijd en door de straten rijden koetsen en automobielen.

De indrukwekkende natuur van Canada
Een van de populairste toeristische attracties in Canada zijn de watervallen van de Niagara Falls, in de buurt van Ontario. Hoewel de Niagara Falls ook deels in de Verenigde Staten liggen, vind je de bekendste watervallen in Canada: de Horseshoe Falls. Over een breedte van 1,6 kilometer valt een gigantische hoeveelheid water ruim 60 meter naar beneden en dat levert een spectaculair schouwspel op. Om de watervallen van dichtbij te bekijken kun je een tochtje maken in het bootje Maid of the mist.

In het westen van Canada ligt het eerste nationale park van het land: Banff National Park. Banff hoort bij de Canadian Rockies, het Canadese deel van de bergketen de Rocky Mountains. Het wereldberoemde gletsjermeer Lake Louise is vanwege de prachtige turquoise kleur een van de meest bezochte locaties in het park


Wil je zelf ook op reis naar canada?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Verre reis naar Canada met 333Travel.nl
Amerika reis naar Canada met Amerikaplus
avontuurlijk naar Canada met bbi-travel
Met de expert naar Canada met Canadaplus
Rondreis naar Canada met dejongintra
Reis naar Canada met djoser
Reis naar Canada met sawadee
Jongerenreis naar Canada met Simi reizen
Reis naar Canada met Tenzing
Werken of leren in Canada met TravelActive
Reis naar Canada met van verre
Camper huren in Canada met World wide Campers
Populaire activiteiten in canada

Vind meer op
Get your guide