Denemarken

Denemarken is een klein land in Noord-Europa dat bekend staat om zijn prachtige landschappen en culturele bezienswaardigheden. Het land is gelegen tussen Noorwegen en Zweden en heeft een lange kustlijn aan de Oostzee. Denemarken heeft een lange geschiedenis en is een van de meest vredige landen ter wereld.

Het landschap van Denemarken bestaat uit een prachtige mix van bossen, meren, stranden, kliffen, eilanden en steden. De steden zijn prachtig en hebben een unieke mix van oude gebouwen, moderne architectuur en een levendige cultuur. Er zijn veel musea, galerijen, theaters, restaurants en winkels om te bezoeken.

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor Denemarken. Er zijn veel populaire toeristische bestemmingen, waaronder Kopenhagen, de hoofdstad van het land. Kopenhagen is een prachtige stad met veel historische bezienswaardigheden, zoals het koninklijk paleis, de kathedraal van Roskilde en het Tivoli-park. Er zijn ook veel stranden en eilanden om te bezoeken, waaronder de eilanden Bornholm en Fyn.

Denemarken heeft ook veel outdooractiviteiten te bieden, zoals wandelen, fietsen, vissen en kanoën. Er zijn ook veel nationale parken, waaronder het Nationaal Park Mols Bjerge, dat bekend staat om zijn prachtige landschappen.

Denemarken is een prachtig land dat veel te bieden heeft aan toeristen. Of je nu op zoek bent naar historische bezienswaardigheden, outdooractiviteiten of een ontspannen strandvakantie, Denemarken heeft het allemaal.


Wil je zelf ook op reis naar denemarken?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Kampeerreis naar: Denemarken met acsireizen
Rondreis naar Denemarken met dejongintra
Populaire activiteiten in denemarken

Vind meer op
Get your guide