Griekenland

Griekenland
Griekenland heeft een rijke historie. Het Griekenland van de klassieke Oudheid had een grote invloed op de ontwikkeling van de wetenschap, de beeldende kunsten en de literatuur. Maar ook wie houdt van een zonnige strandvakantie kan in Griekenland prima terecht.

En wat dacht je van de heerlijke Griekse keuken? Geniet op een terras in het zonnetje van de verrukkelijke mezedes en drink er een straffe ouzo bij. Bekijk de mooiste Griekse bestemmingen en boek eenvoudig een onvergetelijke vakantie via onze website.

Zonvakantie in Griekenland
Griekenland bestaat uit het vasteland, dat grenst aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije en een groot aantal eilanden in de Egeïsche Zee. Deze eilanden, waaronder Kreta, Kos en Rodos, zijn ideaal voor een heerlijke zonvakantie. De temperatuur is er al vroeg in het voorjaar zeer aangenaam en tot in het najaar is het zeewater nog heerlijk warm.

Het grootste eiland is Kreta, wat ook een populaire vakantiebestemming is. Kreta kent gezellige badplaatsen zoals Knossos en Chersonissos, maar ook interessante bezienswaardigheden als de Venetiaanse haven van het oude stadje Chania en het archeologisch museum in Heraklion.

De Griekse eilanden zijn goed bereikbaar per vliegtuig of per veerboot. Ook leuk: eilandhoppen. Zo doe tijdens je vakantie meerdere eilanden aan en kun je genieten van al het moois dat de verschillende bestemmingen te bieden hebben.

Bezienswaardigheden in Griekenland
In de klassieke Oudheid kende Griekenland een periode van grote bloei. Plato en Aristoteles legden de basis van de huidige wijsbegeerte en de architectuur bracht ongekende hoogtepunten voort. Bezienswaardigheden als de Akropolis van Athene, het orakel van Delphi en de opgravingen in het oude Mycene herinneren aan deze glorietijd.

Delphi is een klein plaatsje met een zeer rijke historie. In de Oudheid gold Delphi als een belangrijke cultusplaats vanwege het orakel dat gewijd was aan de god Apollo. Vele geschiedschrijvers maakten melding van het orakel en ook in de Griekse mythologie komt Delphi veelvuldig voor.

In de Griekse Oudheid was Athene een van de belangrijkste stadstaten met een indrukwekkende architectuur en cultuur. De basis van de stad was de Akropolis, een hooggelegen plateau met verschillende tempels die nog steeds te bezichtigen zijn. De monumenten van de Akropolis staan op de Werelderfgoedlijst. Een ervan is het Parthenon, de tempel die gewijd was aan Athena, de beschermgodin van de stad. Een andere is de tempel van Nikè, de godin van de overwinning. Ook het Erechteion is een bezoek waard. Naast deze Jonische tempel groeit een olijfboom die door de godin Athena zelf aan de stad zou zijn geschonken.


Informatie over Griekenland
Alles over Griekenland
Visum voor Griekenland
Stopcontacten in Griekenland
Drinkwater in Griekenland
Reisadvies voor Griekenland
Wintersporten in Griekenland
Steden in Griekenland

Wil je zelf ook op reis naar griekenland?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Kampeerreis naar: Griekenland met acsireizen
Zeilreis naar Griekenland met amorgos
Rondreis naar Griekenland met dejongintra
Reis naar Griekenland met djoser
Unieke vakantie naar Griekenland met elizawashere
Reizen op maat naar Griekenland met flextravel
echt op reis naar Griekenland met koningaap
Reis naar Griekenland met sawadee
Jongerenreis naar Griekenland met Simi reizen
Rondreis naar Griekenland met shoestring
Vakantie naar Griekenland met Transavia
Camper huren in Griekenland met World wide Campers
Populaire activiteiten in griekenland

Vind meer op
Get your guide