Ierland

Ierland
Ierland, het land van Keltische sagen, romantische kastelen en ruige klipkusten. Ierland is het land bij uitstek voor een actieve vakantie of leuke stedentrip. Het land heeft een veel ongerepte natuurgebieden, authentieke dorpjes en steden met een boeiende geschiedenis. Wandelen, klimmen, cultuur snuiven of in een pub een pintje drinken, in Ierland kan het allemaal. Ben je op zoek naar een verblijf in het mooie Ierland? Bekijk alle bestemmingen en boek vandaag nog je vakantie of stedentrip naar Ierland.

Dublin
De Ierse hoofdstad Dublin is de thuisbasis van de Guinness-brouwerij. In het museum wat tegenwoordig in het Guinness Storehouse is gevestigd ontdek je alles over het ontstaan van het beroemde donkere bier en het brouwproces. Natuurlijk drink je na afloop van de tour een welverdiende pint Guinness in de Gravity Bar op de bovenste verdieping van het gebouw. Nog niet genoeg gedronken? Bezoek dan ook de Jameson Distillery. Je ziet hier precies hoe whiskey wordt gemaakt. Van beide lokale specialiteiten kun je ook prima genieten in elke pub in het gezellige Temple District.

In het oude Dublin kun je niet heen om het indrukwekkende Dublin CAstle. Het kasteel is een mengelmoes van verschillende bouwstijlen. The Record Tower, het oudste gedeelte van het kasteel, dateert uit de dertiende eeuw. In het historische centrum vind je ook twee imposante Middeleeuwse kerken heen. De Christ Church Cathedral dateert uit de elfde eeuw en is de zetel van de aartsbisschop. Beide kathedralen zijn te bezoeken.

Een actieve en culturele vakantie in Ierland
Ierland is een prachtige bestemming voor wandelaars en fietsers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tocht door de Wicklow Mountains in het zuidoosten van Ierland? Naast prachtige wandelroutes vind je er de Glendalough vallei met de kloosternederzetting van St. Kevin.

Op ongeveer 50 km van Dublin ligt het archeologische gebied Brú na Bóinne met neolitische grafheuvels. De oudste van deze prehistorische bouwwerken stammen uit de 35e eeuw voor Christus en zijn daarmee zelfs nog ouder dan de Egyptische piramiden.

Een absolute aanrader voor wie van natuurschoon houdt zijn de klippen van Moher. Vanaf de o’Brien’s Tower, de uitkijktoren op ruim 200 meter hoogte, heb je een fantastisch uitzicht over de Atlantische Oceaan en de scherpe klippenkust.


Informatie over Ierland
Alles over Ierland
Visum voor Ierland
Stopcontacten in Ierland
Drinkwater in Ierland
Reisadvies voor Ierland
Wintersporten in Ierland
Steden in Ierland

Wil je zelf ook op reis naar ierland?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

avontuurlijk naar Ierland met bbi-travel
Rondreis naar Ierland met dejongintra
Reis naar Ierland met djoser
Reis naar Ierland met sawadee
Jongerenreis naar Ierland met Simi reizen
Reis naar Ierland met Tenzing
Werken of leren in Ierland met TravelActive
Camper huren in Ierland met World wide Campers
Populaire activiteiten in ierland

Vind meer op
Get your guide