Indonesie

Indonesië
Indonesië bestaat uit ruim 17.000 eilanden en is daarmee de grootste eilandstaat ter wereld. Dit prachtige, veelzijdige land is erg populair bij backpackers. De meeste toeristische trekpleisters liggen op de eilanden Java en Bali.

Indonesië heeft een lange en roerige historie. Vanwege de grote rijkdom aan natuurlijke bronnen is het land door verschillende machten overheerst geweest, waardoor Indonesië tegenwoordig een ware smeltkroes van religies, talen en etnische groeperingen is. Wil jij graag naar Indonesië? Bekijk hier verschillende bestemmingen en boek direct je vakantie of rondreis.

Java
Java is niet het grootste eiland van Indonesië, maar wordt wel gezien als het culturele en politieke centrum van het land. De hoofdstad Jakarta is een metropool met ruim 20 miljoen inwoners. In een van de 140 winkelcentra kun je hier prima shoppen en ook het uitgaansleven is er van hoog niveau, maar verder is de stad erg druk en chaotisch.

De tempel Borobodur hoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden op Java en wordt gerekend tot een van de zeven wereldwonderen. Dit piramidevormige tempelcomplex ligt bij de Merapi, de meest actieve vulkaan in Indonesië. Een absolute aanrader is ook het Dieng-vulkaancomplex waar bovendien acht Hindoe-tempels te bewonderen zijn. En natuurlijk zet je ook de Mount Bromo en de andere vulkanen van het Nationaal Park Bromo-Tengger-Semeru op je lijst.

Bali
Het eiland Bali is een geliefde vakantiebestemming. De prachtige stranden, het bruisende uitgaansleven en de vele bijzondere tempels en andere bezienswaardigheden maken Bali tot een ideale locatie voor rugzaktoeristen en vakantiegangers uit de hele wereld. Kuta, Candi Dasa en Jimbaran zijn bekende badplaatsen.

Religie is zeer belangrijk voor de Balinezen en het eiland heeft dan ook duizenden tempels, ofwel pura. Een van de belangrijkste is de Tanah Lot, met een adembenemende ligging op een rots in zee. Geniet hier van een magnifieke zonsondergang waarbij je de zon achter de tempel in zee ziet verdwijnen.

Een andere aanrader om te bezoeken is het heilige tempelcomplex Pura Besakih, wat op de ruim drieduizend meter hoge vulkaan Gunung Agung ligt.

Sumatra
Sumatra is een van de grootste eilanden ter wereld. Het is minder toeristisch dan Java en Bali maar de natuur is er spectaculair. Bezoek bijvoorbeeld het Tobameer, het grootste kratermeer ter wereld. Ook de beroemde vulkaan de Krakatau is te bezoeken. Het Nationaal park Gunung Leuser is ook zeer de moeite waard, je kunt er in de jungle orang-oetans in het wild bewonderen.

Ramadan
Indonesie is een voornamelijk islamitisch land. In Indonesie is ongeveer 87% van de bevolking islamitisch. Een maand per jaar hebben moslims Ramadan. Dit heeft vaak grote gevolgen voor de dagelijkse gang van zaken in islamitisch landen. Om deze reden adviseren wij je ook goed voor te bereiden op je reis als je besluit in de Ramadan maand te reizen. De Ramadan valt dit jaar van: Meer informatie over reizen tijdens de Ramadan vindt u op onze pagina Reizen tijdens de Ramadan


Informatie over Indonesie
Alles over Indonesie
Visum voor Indonesie
Stopcontacten in Indonesie
Drinkwater in Indonesie
Reisadvies voor Indonesie
Wintersporten in Indonesie
Steden in Indonesie

Wil je zelf ook op reis naar indonesie?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Verre reis naar Indonesie met 333Travel.nl
Individuele Rondreis naar Indonesie met dagboekreizen
Rondreis naar Indonesie met dejongintra
Reis naar Indonesie met djoser
echt op reis naar Indonesie met koningaap
Reis naar Indonesie met sawadee
Rondreis naar Indonesie met shoestring
Reis naar Indonesie met Tenzing
Werken of leren in Indonesie met TravelActive
Reis naar Indonesie met van verre
Rondreis naar Indonesie met yourway2go
Populaire activiteiten in indonesie

Vind meer op
Get your guide