Drinkwater in Oman

De kraan opendraaien en een glaasje water pakken, het lijkt de normaalste zaak van de wereld. En in Nederland is het dat ook wij hebben zo ongeveer het beste drinkwater van de hele wereld. Maar wat als je op vakantie bent. Is het water op je vakantiebestemming dan ook drinkbaar? Als je op vakantie bent in Oman kun je het kraanwater dan ook gewoon drinken?

Het water in Oman is niet van de kwaliteit die wij in Nederland gewend zijn. Wij raden het daarom af om kraanwater te drinken in Oman. Het drinken van het water uit de kraan kan buikkrampen, diarree en andere narigheden veroorzaken die je op vakantie zeker niet kunt gebruiken.

In plaats van kraanwater kun je beste gebruik maken van fleswater. Op deze manier weet je zeker dat je niet ziek zult worden van het water. Ook wordt er soms gebruikt gemaakt van waterfilters. Als het water goed is gefilterd is het vaak we te drinken, het is verstandig om hierbij je gezonde verstand te gebruiken. In een luxe hotel met veel buitenlandse toeristen zal het water veilig zijn als ze aangeven dat dit is gefilterd. Als ze echter je op straat ‘gefilterd’ water aanbieden doe je er goed aan jezelf goed af te vragen of het wel voldoende is gefilterd.

Waar moet je nog meer mee opletten als het kraanwater niet drinkbaar is?

Het kraanwater in Oman is niet drinkbaar, maar vergeet niet dat kraanwater ook voor veel andere zaken wordt gebruikt. Zo is het goed om uit te kijken met rauwe fruit en groente als deze zijn gewassen met kraanwater. Ook IJsblokjes zijn mogelijk gemaakt van kraanwater en kun je dan soms ook maar beter vermijden.

Ook andere zaken zoals het spoelen na het tandenpoetsen kun je beter niet met kraanwater doen om te voorkomen dat toch kleine beetjes water binnenkrijgt.

Het gebruik van fleswater is natuurlijk minder goed voor het milieu dan het water uit de kraan. Toch adviseren we om gezondheidsredenen fleswater. Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden kun je proberen de flessen zo goed mogelijk te recyclen. Een alternatief zou mogelijk een fles met filter kunnen zijn. Maak hierin zelf een goede afweging of je denkt dat het water in de regio waar je bent van voldoende kwaliteit is. Flessen met filter filteren het water om er zo voor te zorgen dat je het water gewoon kunt drinken. Let er dan wel op dat je een goede fles koop om er zeker van te zijn dat het water voldoende wordt gezuiverd. Een goede waterfles is bijvoorbeeld: waterfles met filter. Deze waterfles is te koop op bol.com.

is kraanwater drinkbaar in Oman