Turkije

Turkije
Turkije is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen ter wereld. Geniet van bijzondere natuurgebieden als Pamukkale, culturele bezienswaardigheden en de authentieke oosterse markten. Ben je op zoek naar een vakantiereis of stedentrip naar Turkije? Bekijk hier het aanbod en boek direct.

De mooiste steden in Turkije
Wereldstad Istanbul moet je een keer gezien hebben. De wonderlijke mix van Europese en Aziatische invloeden en de vele historische monumenten maken een bezoek aan de stad tot een unieke ervaring. Wandel door de Grand Bazar (Kapal?çar??), de deels overdekte markt waar je van alles kunt kopen: van specerijen en aardewerk tot kleding en tapijten. Vergeet vooral niet af te dingen! Ook kent Istanbul een bruisend uitgaansleven.

De Sultan Ahmet-moskee met zijn zes minaretten is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Istanbul. De naam, die ‘Blauwe Moskee’ betekent, verwijst naar de blauwe, handgeschilderde tegels aan de binnenkant van het gebouw.

Ankara, de hoofdstad van het land ligt op een hoogvlakte in de bergen van Midden-Anatolië. Ankara is een belangrijke stad op het gebied van de moderne architectuur, maar biedt ook interessante bezienswaardigheden zoals het Museum voor Anatolische Beschavingen.

De Turkse Riviera
Turkije kent een groot aantal mooie badplaatsen, waarvan er vele langs de zuidkust liggen. Aan de Turkse Riviera liggen uitgestrekte zandstranden aan een helderblauwe zee. Dankzij het vliegveld van Antalya is het gebied vanuit Europa is enkele uren te bereiken. Leuke stadjes zijn bijvoorbeeld Bodrum, Kusadasi en Marmaris. Vanuit de stadjes vertrekken ook veerboten naar Griekse eilanden als Samos en Rhodos.

Wil je niet alleen maar aan het strand liggen maar ook nog wat van het natuurschoon van dit bijzondere land zien? Vier dan je vakantie in de omgeving van het vissersdorpje Dalyan. Dit plaatsje ligt in het beschermde natuurgebied Köyce?iz-Dalyan, een bijzonder deltagebied met draslanden en talloze vogelsoorten.

Bezoek dan het beschermde natuurgebied Pamukkale, wat ‘katoenen kasteel’ betekent. De witte krijtrotsen en warmwaterbronnen zorgen voor een uniek en onvergetelijk schouwspel. In de provincie Izmir ligt het belangrijke archeologische gebied Efeze, met opgravingen uit de Griekse oudheid.

Ramadan
Turkije is een voornamelijk islamitisch land. In Turkije is ongeveer 98% van de bevolking islamitisch. Een maand per jaar hebben moslims Ramadan. Dit heeft vaak grote gevolgen voor de dagelijkse gang van zaken in islamitisch landen. Om deze reden adviseren wij je ook goed voor te bereiden op je reis als je besluit in de Ramadan maand te reizen. De Ramadan valt dit jaar van: Meer informatie over reizen tijdens de Ramadan vindt u op onze pagina Reizen tijdens de Ramadan


Informatie over Turkije
Alles over Turkije
Visum voor Turkije
Stopcontacten in Turkije
Drinkwater in Turkije
Reisadvies voor Turkije
Wintersporten in Turkije
Steden in Turkije

Wil je zelf ook op reis naar turkije?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Reis naar Turkije met djoser
echt op reis naar Turkije met koningaap
echt op reis naar Turkije met koningaap
echt op reis naar Turkije met koningaap
Reis naar Turkije met sawadee
Populaire activiteiten in turkije

Vind meer op
Get your guide