Reisgids voor een perfecte week in IJsland

IJsland, ook wel bekend als het land van het noorderlicht en de midzomernacht, is de perfecte bestemming voor buitenliefhebbers. In deze reisgids vind je tips en suggesties om je perfecte week in IJsland door te brengen.

Onze reis begint op het adembenemende Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Reykjavik, gekenmerkt door kleurrijke huizen en creatieve inwoners, is het perfecte startpunt voor je avontuur op IJsland. Als je in de stemming bent voor cultuur, bezoek dan de Halgrimskirkja-kerk of het National Museum of Iceland. Maar onthoud: het grootste avontuur vind je buiten de stad.

Na Reykjavik rijden we richting de Golden Circle. Dit populaire IJslandse pad neemt je mee langs verschillende bezienswaardigheden, zoals het Thingvellir National Park, de Geysir geothermische regio en de Gullfoss waterval. Verwacht je aan adembenemende landschappen die je zowel kunt vastleggen met je camera als in je geheugen.

Vervolgens gaat onze reis verder naar Jökulsárlón, een prachtig gletsjermeer aan de rand van het Vatnajökull Nationaal Park. Maak een rit in een amfibievoertuig om de ijsbergen van dichtbij te bekijken of ga tijdens het juiste seizoen op zoek naar zeehonden!

Van Jokulsarlon rijden we naar het charmante dorpje Vik, beroemd om zijn zwart zandstrand. Dit unieke natuurwonder zal je zonder twijfel betoveren met zijn ruige schoonheid. Bovendien vind je in de buurt andere interessante bezienswaardigheden, zoals de Dyrholaey-klippen en de Solheimajokull-gletsjer.

Daarna vervolgen we onze tocht naar Snaefellsnes, een schiereiland dat vaak wordt aangeduid als “IJsland in het klein” vanwege de diverse landschappen. Het regionale hoogtepunt is zonder twijfel de Snaefellsjokull, een gletsjer die door Jules Verne in zijn roman “Naar het Middelpunt van de Aarde” werd gekozen als de toegangspoort tot het middelpunt van de aarde.

Het laatste deel van onze tour brengt ons terug naar de hoofdstad, waar we de reis afsluiten met een bezoek aan de wereldberoemde Blue Lagoon. Een duik in het geothermische water belooft zowel een unieke ervaring als de perfecte afsluiting van je IJslandse reis.

Of je nu het noorderlicht wilt jagen, de machtige gletsjers wilt bewonderen, of gewoonweg wilt genieten van de IJslandse gastvrijheid, deze reisgids biedt de perfecte week in dit adembenemende land. Maar onthoud dat IJsland zo veel meer te bieden heeft – vergeet daarom niet om je reis aan te passen aan je eigen verwachtingen en interesses.

Zo ziet je perfecte week in IJsland eruit. Vul deze reisgids aan je eigen wensen en dromen om de vakantie van je leven te beleven. IJsland wacht op je!


Wil je zelf ook op reis?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders: