Een bezoek aan de Golden circle van IJsland

Een bezoek aan de Golden Circle van IJsland is een ervaring die u niet mag missen. Deze route, die enkele van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van het land omvat, brengt u naar de drie belangrijkste punten: Thingvellir National Park, de Geysir geothermische regio en de waterval van Gullfoss.

In het hart van IJsland ligt Thingvellir National Park, een UNESCO werelderfgoed en een must-see attractie. Het park staat bekend om zijn geologische wonderen en historische betekenis. Hier kunt u de tektonische platen van Noord-Amerika en Eurazië uit elkaar zien bewegen. Voor de avontuurlijke bezoekers is er zelfs de mogelijkheid tot duiken of snorkelen in de Silfra kloof, een kanaal gevuld met kristalhelder gletsjerwater.

Vervolgens brengt het avontuur u naar de Geysir geothermische regio, waar het landschap zich vult met borrelende modderpoelen en stomende fumarolen. Hier bevinden zich ook de geisers Strokkur en Geysir. De Strokkur geiser is bijzonder actief en spuit elke 5 tot 10 minuten een kolom van water tot 20 meter hoog de lucht in. Het is een schitterend schouwspel dat u zeker niet mag missen!

Het laatste punt op de Golden Circle route is de majestueuze waterval van Gullfoss, ook bekend als de ‘Gouden Waterval’. Gullfoss is een van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland en biedt u een spectaculaire aanblik van de ruige schoonheid van het landschap. U kunt het krachtige, bulderende water horen voordat u het daadwerkelijk ziet, wat bijdraagt aan de spanning en verwachting. Als u geluk heeft, kunt u zelfs een regenboog zien verschijnen over de waterval op een zonnige dag.

Het verkennen van de Golden Circle is een fantastische manier om de geologische diversiteit van IJsland te waarderen. Het is een reis die u meeneemt langs woeste watervallen, borrelende geisers en historische bezienswaardigheden, waardoor het een van de meest populaire routes voor bezoekers van dit fenomenale eiland is.

Of u nu de voorkeur geeft aan een georganiseerde dagtrip, het huren van een auto of een reeks wandelingen, de Golden Circle is toegankelijk voor iedereen. Behalve de drie hoofdpunten zijn er nog tal van andere attracties die u langs de route kunt bezoeken, zoals Kerið, een vulkanische krater gevuld met levendig blauw water, of de Secret Lagoon, een beeldschoon geothermisch bad waar u kunt ontspannen na een dag vol avontuur.

Dus pak uw camera, trek uw warmste kleren aan en maak u klaar voor een reis om nooit te vergeten. Een bezoek aan de Golden Circle zal u ongetwijfeld een adembenemend uitzicht bieden op de ongetemde schoonheid van IJsland en u een glimp gunnen van de kracht en de wonderen van de natuur.


Wil je zelf ook op reis?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders: