Een reis langs de zuidkust van IJsland

Plan je een reis naar IJsland? Overweeg dan om de fascinerende zuidkust van dit land te verkennen. Van machtige watervallen tot prachtige zwarte zandstranden en schilderachtige dorpjes, een reis langs de zuidkust van IJsland laat je de ongelooflijke diversiteit van deze betoverende bestemming ontdekken.

Wanneer je een reis naar IJsland aan het plannen bent, zul je waarschijnlijk veel opties tegenkomen. Misschien ben je geneigd om de bekende Golden Circle te verkennen of de westkust met zijn mooie fjorden. Hoewel deze gebieden ongetwijfeld prachtig zijn, mag een rondrit langs de zuidkust ook zeker niet ontbreken op je reisschema.

IJsland staat bekend om zijn buitenaardse landschappen die je in ademloze bewondering achterlaten. Een van de meest opmerkelijke plekken om deze schoonheid te ontdekken, is de Seljalandsfoss waterval, een van de meest gefotografeerde plaatsen op het eiland. Met het water dat 60 meter omlaag valt van de klif in een kleine lagune, biedt deze waterval een spectaculair zicht dat je niet snel zult vergeten.

Niet ver van Seljalandsfoss, vind je de even indrukwekkende Skógafoss waterval. Hier stort het water zich van 60 meter hoogte de diepte in, wat zorgt voor een adembenemend schouwspel. Volgens de legende is er in de grot die achter de waterval ligt een schatkist verborgen. Of deze legende waar is, moet je zelf maar ontdekken.

Vervolg je weg naar het oosten en mis het charmante stadje Vík niet. Hier vindt je het Reynisfjara strand, ook bekend als het zwarte zandstrand. De monolithische basaltkolommen, de woeste golven van de Atlantische Oceaan en de opvliegende papegaaiduikers maken dit tot een locatie als geen ander.

Een van de hoogtepunten van je reis zou een bezoek aan het Vatnajökull Nationaal Park moeten zijn. Dit park, dat het grootste gletsjergebied van Europa omvat, biedt onvergetelijke bezienswaardigheden. Je kunt hier ijsgrotten verkennen, gletsjerwandelingen maken of gewoon genieten van het betoverende uitzicht op de gletsjer.

De zuidkust van IJsland biedt natuurlijk nog veel meer. Denk aan de fascinerende geothermische gebieden, betoverende lavavelden en historische locaties. Maar deze reisgids is niet bedoeld om alles te onthullen wat je kunt verwachten. Integendeel, het is bedoeld om je nieuwsgierig te maken naar de mogelijkheden van een reis langs de zuidkust van IJsland.

Ongetwijfeld zal je ontdekken dat de verborgen schatten en adembenemende schoonheid van de zuidkust van IJsland verder gaan dan wat hier is beschreven. Elk pad, elke bocht van de weg, elke nieuwe dag brengt nieuwe wonderen en onvergetelijke ervaringen met zich mee.

Dus, waar wacht je nog op? Begin met het plannen van je reis en ontdek zelf de pracht en praal van de zuidkust van IJsland. Vergeet je camera niet en vergeet niet om al je ervaringen te delen op social media, zodat ook anderen kunnen genieten van de pracht van dit unieke land.


Wil je zelf ook op reis?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Verre reis naar IJsland met 333Travel.nl
avontuurlijk naar Ijsland met bbi-travel
Rondreis naar IJsland met dejongintra
Reis naar IJsland met djoser
echt op reis naar IJsland met koningaap
Reis naar IJsland met sawadee
Rondreis naar IJsland met shoestring
Reis naar IJsland met Tenzing
Vakantie naar IJsland met Transavia
Werken of leren in IJsland met TravelActive
Camper huren in IJsland met World wide Campers