Drinkwater in Finland

De kraan opendraaien en een glaasje water pakken, het lijkt de normaalste zaak van de wereld. En in Nederland is het dat ook wij hebben zo ongeveer het beste drinkwater van de hele wereld. Maar wat als je op vakantie bent. Is het water op je vakantiebestemming dan ook drinkbaar? Als je op vakantie bent in Finland kun je het kraanwater dan ook gewoon drinken?

Als je op vakantie bent in Finland kun je het water dan ook gewoon drinken?

In Finland is het kraanwater van prima kwaliteit en dus geschikt om te drinken. Wel kan zo zijn dat het water net iets anders smaakt dat dat je in Nederland gewend bent. Sommige landen voegen wat extra toe aan het water zoals chloor om het drinkbaar te krijgen. Het kan daarom zijn dat je water een andere smaak heeft maar dit heeft weinig invloed op de drinkbaarheid van het water.

Omdat het water in Finland goed drinkbaar is adviseren wij om een goede drinkfles mee te nemen of te kopen die je onderweg kunt vullen. Om deze manier is makkelijk om de aangeraden hoeveelheid water van 2 liter per dag te drinken en spaar je ook nog eens het milieu en je portemonnee ten opzichte van steeds nieuwe flessen kopen.

Omdat kraanwater van goede kwaliteit is hoef je ook niet na te denken over ijs in je drankje op het terras. Omdat het kraanwater van goede kwaliteit is zullen ook de ijsblokjes geen enkel probleem vormen.