Drinkwater in Zweden

De kraan opendraaien en een glaasje water pakken, het lijkt de normaalste zaak van de wereld. En in Nederland is het dat ook wij hebben zo ongeveer het beste drinkwater van de hele wereld. Maar wat als je op vakantie bent. Is het water op je vakantiebestemming dan ook drinkbaar? Als je op vakantie bent in Zweden kun je het kraanwater dan ook gewoon drinken?

In Zweden is het kraanwater van prima kwaliteit en dus geschikt om direct uit de kraan drinken. Wel kan zo zijn dat het water net iets anders smaakt dat dat je in Nederland gewend bent. Sommige landen voegen wat extra toe aan het water zoals chloor om het drinkbaar te krijgen. Het kan daarom zijn dat je water een andere smaak heeft maar dit heeft weinig invloed op de drinkbaarheid van het water.

Omdat het kraanwater in Zweden van goede kwaliteit is adviseren wij om een goede drinkfles mee te nemen of te kopen die je onderweg kunt vullen. Op deze manier kun je makkelijk de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid water drinken. Er zijn diverse voordelen aan het meenemen van de eigen waterfles. Zo is het beter voor het milieu omdat er minder wegwerpplastic wordt gebruikt. Ook is het een stuk voordeliger om je eigen fles te vullen in plaats van steeds nieuwe flessen te kopen.

Omdat het drinkwater van goede kwaliteit hoef je je ook niet druk te maken over het water dat wordt gebruikt in diverse producten. Je kunt zonder problemen ijsblokjes gebruiken of in een restaurant om een karaf kraanwater vragen.

Ondanks dat de kwaliteit van het kraanwater in Zweden prima is kan het wel iets anders smaken dan dat je gewend bent. De meeste landen voegen namelijk chloor toe aan het water om te bacteriën te doden. Water met een lage concentratie chloor is prima te drinken maar smaakt vaak net iets anders dan dat je gewend bent. Vindt je water in Zweden niet lekker smaken zou je kunnen kiezen voor een waterfles met filter. Deze flessen filteren het water om er zo voor te zorgen dat je het water gewoon kunt drinken. Let er dan wel op dat je een goede fles koop om er zeker van te zijn dat het water voldoende wordt gezuiverd. Een goede waterfles is bijvoorbeeld: waterfles met filter. Deze waterfles is te koop op bol.com.is kraanwater drinkbaar in Zweden