Naar Engeland, neem ik de boot of trein

In dit artikel bespreken we de voordelen van reizen naar Engeland per boot of trein. Of je nu een dagtocht maakt of een langer verblijf plant, de oversteek naar Engeland biedt een unieke ervaring. Bovendien kun je genieten van het voordeel van tax free shoppen.

Als je met de auto naar Engeland gaat is het vaak het snelst om via Calais te reizen. Je kunt hier heen rijden en je auto dan op de boot of trein zetten. Met de trein ben je in ongeveer 40 minuten aan de andere kant van het kanaal. Met de boot doe je er ongeveer 1,5 uur over. Het voordeel van de trein is dat je lekker snel aan de overkant bent. Het voordeel van de boot is het mooie uitzicht en dat je iets meer tijd hebt om uit de auto te zijn en wat te relaxen. Ook biedt de boot meer luxe zoals een cafe, restaurant en een tax free winkel.

Als je zonder auto naar engeland gaat of je wil vanaf nederland vertrekken lees dan verder.

De boot nemen naar Engeland is een populaire optie voor veel reizigers. Er zijn verschillende veerdiensten die overtochten aanbieden, zoals vanuit Nederland naar Engelse bestemmingen zoals Harwich of Newcastle. Het voordeel van de boot is dat je kunt ontspannen terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op zee. Veel veerboten bieden faciliteiten zoals restaurants, winkels en entertainment aan boord, waardoor de overtocht een plezierige ervaring wordt. Bovendien kun je tijdens het varen belastingvrij winkelen. Van parfums en cosmetica tot sterke drank en chocolade, je kunt genieten van voordelige prijzen en exclusieve aanbiedingen.

Een andere optie is reizen per trein naar Engeland. Met de Eurostar-trein kun je comfortabel vanuit Nederland naar Londen reizen via de Kanaaltunnel. De reis is snel en efficiënt, en je stapt direct uit in het hart van Londen. Het beste van alles is dat je kunt genieten van hetzelfde voordeel van tax free shoppen. Het St Pancras International Station in Londen herbergt een breed scala aan winkels waar je kunt rondsnuffelen en profiteren van belastingvrije prijzen.

Naast het plezier van de reis en het winkelen, biedt Engeland een breed scala aan attracties en bezienswaardigheden. Of je nu geïnteresseerd bent in historische locaties, prachtige landschappen of bruisende steden, Engeland heeft voor elk wat wils. Verken iconische bezienswaardigheden zoals de Big Ben en Buckingham Palace in Londen, ontdek de prachtige natuur van het Lake District, of breng een bezoek aan historische steden zoals Oxford en Cambridge.

Kortom, het nemen van de boot of trein naar Engeland biedt niet alleen een gemakkelijke en ontspannen manier om er te komen, maar het stelt je ook in staat om te genieten van tax free shoppen. Let wel op dat er een maximum is in wat je mee terug mag nemen naar Nederland. De laatste informatie daarover vindt je hier: website van de douane .Of je nu op zoek bent naar een unieke dagtocht of een langer verblijf plant, Engeland heeft veel te bieden. Begin je avontuur vandaag nog en ontdek de schoonheid en charme van dit prachtige land.


Wil je zelf ook op reis?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Kampeerreis naar: Engeland met acsireizen
Werken of leren in Engeland met TravelActive