Pula in Kroatie

Pula is een prachtige stad in Kroatië, gelegen aan de Adriatische kust. De stad is een populaire bestemming voor toeristen, vanwege de vele bezienswaardigheden, het heerlijke klimaat en de gastvrije bevolking.

De stad heeft een lange geschiedenis en is al meer dan 3000 jaar oud. Er zijn veel historische bezienswaardigheden te bezoeken, waaronder de Romeinse Arena van Pula, een van de best bewaarde amfitheaters uit de Oudheid. Het amfitheater is gebouwd in de 1e eeuw voor Christus en is nog steeds in gebruik voor concerten en andere evenementen. Ook de oude stadsmuren, de oude haven en de vele kleine kerken zijn de moeite waard om te bezoeken.

Pula heeft ook een prachtig strand, waar je kunt genieten van de zon en het heldere water. Er zijn ook veel watersportmogelijkheden, zoals duiken, snorkelen, kajakken en windsurfen.

De stad heeft ook veel leuke winkels, restaurants en cafés. Er zijn veel lokale specialiteiten te proeven, zoals de heerlijke visgerechten en de Kroatische wijnen. Er zijn ook veel leuke bars en clubs, waar je kunt genieten van live muziek en andere entertainment.

Pula is ook een populaire bestemming voor culturele evenementen. Er zijn veel festivals, zoals het jaarlijkse Pula Film Festival, het Internationale Jazz Festival en het Internationale Theater Festival.

Pula is een geweldige bestemming voor een ontspannen vakantie. Er is genoeg te zien en te doen, en de stad heeft een heerlijk mediterraan klimaat. De stad is ook goed bereikbaar, met een internationale luchthaven en vele goedkope vluchten naar andere steden in Europa.

Als je op zoek bent naar een heerlijke vakantiebestemming, dan is Pula de perfecte plek. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie, een culturele ervaring of gewoon een ontspannen tijd, Pula heeft het allemaal.


Wil je zelf ook op reis naar pula?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Kampeerreis naar: Kroatie met acsireizen
Zeilreis naar Kroatie met amorgos
Rondreis naar Kroatie met dejongintra
Reis naar Kroatie met djoser
echt op reis naar Kroatie met koningaap
Reis naar Kroatie met sawadee
Jongerenreis naar Kroatie met Simi reizen
Rondreis naar Kroatie met shoestring
Vakantie naar Kroatie met Transavia
Camper huren in Kroatie met World wide Campers


De locatie van pula


Activiteiten in en rond pula, kroatie

Vind meer op
Get your guide