Denia in Spanje

Denia is een prachtige stad aan de Costa Blanca in Spanje. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de vele stranden, het heerlijke klimaat en de vele culturele bezienswaardigheden. Denia ligt aan de Middellandse Zee en heeft een prachtig uitzicht op de bergen van de Sierra de Bernia.

Het strand van Denia is een van de mooiste van de Costa Blanca. Het is een breed zandstrand dat uitloopt in een kristalhelder water. Er zijn veel faciliteiten zoals strandstoelen, parasols en restaurants. Er zijn ook veel watersportmogelijkheden, waaronder duiken, zeilen, windsurfen en kajakken.

De stad Denia heeft een lange geschiedenis. Er zijn veel historische bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal van Denia, de oude stadsmuren en de kasteelruïne. Er zijn ook veel musea, waaronder het archeologiemuseum en het kunstmuseum.

Denia heeft ook een levendige nachtleven. Er zijn veel bars en clubs waar je kunt genieten van live muziek, dans en andere entertainment. Er zijn ook veel restaurants waar je kunt genieten van de lokale keuken, zoals paella, tapas en andere Spaanse gerechten.

Denia is ook een populaire bestemming voor winkelen. Er zijn veel winkels waar je kunt winkelen voor kleding, schoenen, accessoires en souvenirs. Er zijn ook veel markten waar je kunt genieten van lokale producten, zoals fruit, groenten, kruiden en andere lokale specialiteiten.

Denia is ook een perfecte bestemming voor een ontspannen vakantie. Er zijn veel wellness- en spa-faciliteiten waar je kunt genieten van massage, sauna, jacuzzi en andere ontspannende behandelingen. Er zijn ook veel activiteiten in de buitenlucht, zoals wandelen, fietsen, klimmen en paardrijden.

Kortom, Denia is een perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Er zijn veel culturele bezienswaardigheden, een prachtig strand, een levendig nachtleven en veel winkels en markten. Er zijn ook veel wellness- en spa-faciliteiten en activiteiten in de buitenlucht. Denia is de perfecte bestemming voor een ontspannen en avontuurlijke vakantie.


Wil je zelf ook op reis naar denia?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Kampeerreis naar: Spanje met acsireizen
Rondreis naar Spanje met dejongintra
Reis naar Spanje met djoser
Eiland hoppen op Spanje met eilandhoppenopmaat
Unieke vakantie naar Spanje met elizawashere
Reizen op maat naar Spanje met flextravel
Reis naar Spanje met sawadee
Rondreis naar Spanje met shoestring
Vakantie naar Spanje met Transavia
Werken of leren in Spanje met TravelActive
Camper huren in Spanje met World wide Campers


De locatie van denia


Activiteiten in en rond denia, spanje

Vind meer op
Get your guide