De oude Romeinse overblijfselen van Tarragona

Tarragona is een verborgen parel aan de Spaanse Costa Daurada. Verhalen van het oude Rome zijn op elke straathoek te vinden en de stad biedt een schilderachtige uitzichtpunt naar het heden van de Middellandse Zee. Het is niet voor niets een stad waar je op elk moment van het jaar naar toe wilt gaan.

In dit artikel doen we een reis terug in de tijd om de oude Romeinse overblijfselen van Tarragona te ontdekken.

Als je Tarragona binnenkomt word je direct begroet door een imposant Romeins amfitheater. Het is een van de best bewaarde amfitheaters in Spanje en is sinds het begin van de 2e eeuw een belangrijk onderdeel van de stad. Het theater bood plaats aan meer dan 14.000 toeschouwers, die de gladiatorengevechten van dichtbij konden beleven. Naast het amfitheater zijn er ook ruïnes van de Romeinse stadsmuur en de Romeinse circus, waar wagenrennen werden gehouden.

In het historische centrum van de stad, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, vind je de Romeinse Praetorium toren. De toren was vroeger onderdeel van het Romeinse fort en bood een panoramisch uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Ook kun je de Romeinse tempel van Augustus bezoeken, die zich in de achterkant van het huidige stadhuis bevindt.

Buiten de stad bevindt zich de Necropolis, een van de belangrijkste Romeinse begraafplaatsen in Spanje. Hier kun je wandelen tussen honderden oude graven en een inzicht krijgen in de begrafenisrituelen van de oude Romeinen.

Een ander hoogtepunt is het prachtige Romeinse aquaduct, ook bekend als de Duivelsbrug. Dit gigantische bouwwerk is meer dan 2000 jaar oud en voorzag de stad van water uit de nabijgelegen Francoli rivier. Vanaf het aquaduct heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving.

Als je eenmaal de oude Romeinse overblijfselen van Tarragona hebt bezocht, wil je ongetwijfeld meer ontdekken over de geschiedenis van deze fascinerende stad. In het archeologisch museum van Tarragona kun je een indrukwekkende collectie artefacten uit de Romeinse tijd bewonderen, waaronder mozaïeken, standbeelden, munten en meer.

Tarragona is een stad met een rijke geschiedenis, waar de ruïnes van de Romeinse tijd naast moderne gebouwen bestaan. Het is een perfecte bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur, met zijn unieke mix van het oude en het nieuwe. Of je nu wandelt door de nauwe straatjes, geniet van een heerlijke maaltijd in een van de vele tapasbars of ontspant op het prachtige stadsstrand, Tarragona zal je niet teleurstellen.

Vergeet niet om tijdens je bezoek ook de lokale keuken te proberen. De regio staat bekend om haar heerlijke zeevruchten en uitstekende wijn, en er zijn vele geweldige restaurants waar je deze kunt proeven.

Stamp je paspoort met de herinneringen van de oude Romeinse beschaving en sla Tarragona op je bucketlist op. Deze stad vertegenwoordigt een onvergetelijke reis door de tijd die je voor altijd zal herinneren.


Wil je zelf ook op reis?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders: