De Nederlandse overheid geeft voor ieder land reisadviezen uit. Als er iets gebeurt dan wordt door de overheid het reisadvies aangepast. Het kan hierbij gaan om aanslagen of oorlogen maar reisadviezen hebben ook betrekking op andere zaken zoals stormen, orkanen, vulkaanuitbarstingen en aardbevingen.

Het wordt aangeraden om voor dat u op reis gaat altijd even het reisadvies van de reisoverheid te controleren. U kunt de reisadviezen vinden op www.nederlandwereldwijd.nl. Mocht u na het bekijken van het reisadvies denken dat het maken van uw reis geen goed idee is kunt het beste contact opnemen met uw reisorganisatie. Als u al op bestemming bent en het reisadvies wordt aangepast, is het advies om het reisadvies op te volgen en eventueel contact te zoeken met de reisorganisatie of de Nederlandse ambassade.

Het huidige reisadvies van reisoverheid voor IJsland is:
De kleurcode voor IJsland is oranje. Reis alleen naar IJsland als dat noodzakelijk is. IJsland heeft strenge inreismaatregelen en toeristen uit Nederland zijn niet welkom. Als u vanuit IJsland terug naar Nederland reist hoeft u niet in (thuis)quarantaine. Ook hoeft u geen negatieve PCR-test te laten zien. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine, ook wanneer u (terug) naar Nederland reist, de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Voor een uitgebreide beschrijving en gebiedsveiligheidskaart van IJsland kunt u kijken op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/ijsland/reizen/reisadvies