IJsland

IJsland, het land van vulkanen, geisers en gletsjers, is een eilandstaat in de Atlantische Oceaan en ligt tegen de poolcirkel aan. Dit fascinerende en ongerepte land is ruim twee keer zo groot als Nederland, maar het heeft slechts 330.000 inwoners. IJsland is daarmee het dunstbevolkte land van Europa.

Een vakantie naar IJsland is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Bekijk het aanbod van bestemmingen en IJsland en boek je vakantie naar dit bijzondere land voordelig via deze website.

Reykjavik
Veruit het grootste deel van de bevolking woont in en om de hoofdstad Reykjavik. Deze kleine, maar levendige stad verschillende bezienswaardigheden. De Hallgrimmskirkja is de grootste kerk van IJsland. Beklim zeker de 74,5 meter hoge toren. Je hebt dan een fantastisch uitzicht over Reykjavik en omgeving. Shoppen kan in de gezellige Laugavegur. Met zijn karakteristieke gekleurde huisjes, winkels, restaurants en cafés is dit ook het uitgaansgebied van de stad.

IJsland staat bekend om de thermale warmwaterbronnen. De Blue Lagoon in Grindavik is er een van. Dit kunstmeer ligt in een lavaveld. Het water is rijk aan silicaten en zwavel en heeft een heilzame werking, met name bij huidkwalen.

Ben je in Reykjavik, breng dan ook een bezoek aan de Perlan, de ‘Parel’. Dit futuristische gebouw met een glazen koepel dient als warmwateropslag. Een van de zes tanks in het complex is tegenwoordig een museum.

De indrukwekkende natuur van IJsland
IJsland is ontstaan uit vulkanische activiteit in de Atlantische Oceaan. Het land heeft dan ook ongeveer 140 actieve vulkanen, waarvan er enkele tientallen nog steeds actief zijn. In Snæfellsjökull, een van de drie nationale parken die het land rijk is, ligt de gelijknamige vulkaan. Met helder weer is de besneeuwde top zelfs vanuit Reykjavik, op een afstand van 120 kilometer, te zien.

IJsland is beroemd vanwege de geisers. Geysir en Strokkur zijn de hiervan de bekendste. Bij een uitbarsting kan het hete water tientallen meters omhoog gespoten worden. Een absolute aanrader zijn ook de watervallen van Gullfoss, een de belangrijkste toeristische attracties in IJsland. De rondreis Golden Circle brengt je in een dag naar Nationaal Park Þingvellir, Geysir en Gullfoss.

Noorderlicht
In de winter is op de meeste plekken in IJsland regelmatig het Noorderlicht te bewonderen. Een bijna magisch verschijnsel wat je leven lang niet meer vergeet.


Wil je zelf ook op reis naar ijsland?
Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders:

Verre reis naar IJsland met 333Travel.nl
avontuurlijk naar Ijsland met bbi-travel
Rondreis naar IJsland met dejongintra
Reis naar IJsland met djoser
echt op reis naar IJsland met koningaap
Reis naar IJsland met sawadee
Rondreis naar IJsland met shoestring
Reis naar IJsland met Tenzing
Vakantie naar IJsland met Transavia
Werken of leren in IJsland met TravelActive
Camper huren in IJsland met World wide Campers
Populaire activiteiten in ijsland

Vind meer op
Get your guide